Készítsd elő a hozzávalókat. A mandulalisztet és a porcukrot egy tálban szitáld át, hogy ne maradjanak csomók.
A szitálás elengedhetetlen a sima felületű macaronokhoz.
Verj habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. Addig verd, amíg kemény habot nem kapsz, és a hab csúcsai megmaradnak.
A kemény hab elengedhetetlen a macaronok megfelelő állagához. Használj szobahőmérsékletű tojásfehérjét a legjobb eredményért.
Óvatosan keverd össze a mandulalisztet és a porcukrot a tojáshabbal. Ne keverd túl erősen, hogy a hab ne essen össze. Ez a macaron sikerének kulcsa.
A túlkeverés miatt a macaronok laposak és repedtek lehetnek. A megfelelő állag eléréséhez lassan és óvatosan forgasd össze a hozzávalókat.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire töltsd a macaron tésztát egy habzsákba, majd nyomj kis halmokat a papírra. Ügyelj arra, hogy egyenletesek legyenek a halmok.
Használj sablont a sütőpapír alatt, hogy egyenletes méretű macaronokat kapj.
Hagyd pihenni a tésztát szobahőmérsékleten legalább 30 percig, amíg megszilárdul a teteje és enyhén érintésre nem ragad.
A pihentetés során a macaronok tetején kialakul egy vékony hártya, ami elengedhetetlen a 'lábak' kialakulásához sütés közben.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd hűlni.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy a macaronok ne barnuljanak meg. Ha a 'lábak' nem alakulnak ki, próbáld meg alacsonyabb hőfokon sütni.
A Bailey\'s krémet készítsd el: a tejszínt melegítsd fel egy kis lábosban, és olvaszd fel benne a fehér csokoládét. Miután a csokoládé teljesen feloldódott, vedd le a tűzről, és keverd hozzá a Bailey\'s likőrt.
A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd addig, amíg a csokoládé el nem olvad benne.
Amikor a krém kihűlt, habosra verheted, majd tedd a hűtőbe 10 percre, hogy megszilárduljon.
A hűtés segít a krémnek megszilárdulni, így könnyebb lesz vele tölteni a macaronokat.
A kihűlt macaronok egyik felére kenj egy adagot a Bailey\'s krémből, majd egy másik macaronnal szorosan zárd össze őket.
A tölteléket egyenletesen oszd el a macaronokon.
Hagyj a kész macaronsüteményeknek pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek jól összeérjenek.
A pihentetés segít az ízeknek összeérni és a macaronok textúrájának javulni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.