Bailey's krémes macaron

Bailey\'s krémes macaron

A macaronok francia eredetű édességek, melyek az 18. század végén váltak népszerűvé Párizsban. A modern változatokban a hagyományos mandulás tészta és a különböző krémek kombinálása adja az édesség karakterét. Az alkoholos krémekkel készült macarons különleges élményt adnak, és az ízvilág egyedisége teszi őket tökéletes választássá bármilyen ünnepi alkalomra.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
100 g Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
50 ml Bailey\'s likőr
100 ml Tejszín
100 g Fehér csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat. A mandulalisztet és a porcukrot egy tálban szitáld át, hogy ne maradjanak csomók.

    A szitálás elengedhetetlen a sima felületű macaronokhoz.

    2

    Verj habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. Addig verd, amíg kemény habot nem kapsz, és a hab csúcsai megmaradnak.

    A kemény hab elengedhetetlen a macaronok megfelelő állagához. Használj szobahőmérsékletű tojásfehérjét a legjobb eredményért.

    3

    Óvatosan keverd össze a mandulalisztet és a porcukrot a tojáshabbal. Ne keverd túl erősen, hogy a hab ne essen össze. Ez a macaron sikerének kulcsa.

    A túlkeverés miatt a macaronok laposak és repedtek lehetnek. A megfelelő állag eléréséhez lassan és óvatosan forgasd össze a hozzávalókat.

    4

    Egy sütőpapírral bélelt tepsire töltsd a macaron tésztát egy habzsákba, majd nyomj kis halmokat a papírra. Ügyelj arra, hogy egyenletesek legyenek a halmok.

    Használj sablont a sütőpapír alatt, hogy egyenletes méretű macaronokat kapj.

    5

    Hagyd pihenni a tésztát szobahőmérsékleten legalább 30 percig, amíg megszilárdul a teteje és enyhén érintésre nem ragad.

    A pihentetés során a macaronok tetején kialakul egy vékony hártya, ami elengedhetetlen a 'lábak' kialakulásához sütés közben.

    6

    Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd hűlni.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy a macaronok ne barnuljanak meg. Ha a 'lábak' nem alakulnak ki, próbáld meg alacsonyabb hőfokon sütni.

    7

    A Bailey\'s krémet készítsd el: a tejszínt melegítsd fel egy kis lábosban, és olvaszd fel benne a fehér csokoládét. Miután a csokoládé teljesen feloldódott, vedd le a tűzről, és keverd hozzá a Bailey\'s likőrt.

    A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd addig, amíg a csokoládé el nem olvad benne.

    8

    Amikor a krém kihűlt, habosra verheted, majd tedd a hűtőbe 10 percre, hogy megszilárduljon.

    A hűtés segít a krémnek megszilárdulni, így könnyebb lesz vele tölteni a macaronokat.

    9

    A kihűlt macaronok egyik felére kenj egy adagot a Bailey\'s krémből, majd egy másik macaronnal szorosan zárd össze őket.

    A tölteléket egyenletesen oszd el a macaronokon.

    10

    Hagyj a kész macaronsüteményeknek pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A pihentetés segít az ízeknek összeérni és a macaronok textúrájának javulni.