A gluténmentes lisztet, a vajat, a cukrot és a csipet sót egy tálban összekeverjük, majd gyors mozdulatokkal egy tésztát gyúrunk.
A tészta ne legyen túl ragacsos. Ha szükséges, adj hozzá egy kis extra lisztet.
Miután a tésztát összegyúrtuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük, hogy pihenjen.
A pihentetés segít, hogy a tészta könnyebben kezelhető legyen a következő lépésnél.
A hűtőből kivett tésztát nyújtsuk ki, és béleljünk ki vele egy tart formát. Az alját villával szurkáljuk meg, majd süssük elő 180°C-on 10-12 percig.
A tészta elősütése segít elkerülni, hogy a töltelék áztassa el, és a tészta ropogós maradjon.
A tojást, a mandula őrleményt, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a fahéjat egy tálban keverjük össze.
Az alaprecepthez egy kis citromhéj is illik, ami frissít a töltelék ízén.
A pihentetett tésztára kenjük el a málna lekvárt, majd öntsük rá az előkészített mandulás tölteléket.
A málna lekvár jól kiegészíti a mandula ízét, de ha más gyümölcslekvárt szeretnél használni, próbálkozz sárgabarackkal.
Süssük 180°C-on 20-25 percig, amíg a teteje szépen meg nem pirul és a töltelék megszilárdul.
A sütés után hagyjuk kihűlni a tartot, hogy a töltelék jobban összeálljon.
A kész tésztát hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.
A tálalás előtt egy kis porcukorral is megszórhatjuk, hogy még szebben nézzen ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.