Gluténmentes Bakewell tart, mandulás töltelékkel és málna lekvárral

Bakewell tart gluténmentes változatban

A Bakewell tart egy klasszikus brit desszert, amelyet először a Bakewell városában készítettek. Az eredeti recept egy édes tésztát tartalmazott, amit mandulás töltelékkel töltöttek meg, és a tetejére lekvárt tettek. A gluténmentes változatban ugyanazokat az ízeket megőrizve készítjük el, de gluténmentes liszttel, így azok is élvezhetik, akik gluténérzékenyek. Az étel tökéletes választás a családi összejövetelekhez vagy egy könnyed délutáni kávéhoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Gluténmentes liszt
100 g Vaj
50 g Cukor
1 db Tojás
100 g Mandula őrlemény
1 tk. Vaníliás cukor
1 tk. Citromhéj
4 ek. Málna lekvár
0.5 tk. Fahéj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A gluténmentes lisztet, a vajat, a cukrot és a csipet sót egy tálban összekeverjük, majd gyors mozdulatokkal egy tésztát gyúrunk.

    A tészta ne legyen túl ragacsos. Ha szükséges, adj hozzá egy kis extra lisztet.

    2

    Miután a tésztát összegyúrtuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük, hogy pihenjen.

    A pihentetés segít, hogy a tészta könnyebben kezelhető legyen a következő lépésnél.

    3

    A hűtőből kivett tésztát nyújtsuk ki, és béleljünk ki vele egy tart formát. Az alját villával szurkáljuk meg, majd süssük elő 180°C-on 10-12 percig.

    A tészta elősütése segít elkerülni, hogy a töltelék áztassa el, és a tészta ropogós maradjon.

    4

    A tojást, a mandula őrleményt, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a fahéjat egy tálban keverjük össze.

    Az alaprecepthez egy kis citromhéj is illik, ami frissít a töltelék ízén.

    5

    A pihentetett tésztára kenjük el a málna lekvárt, majd öntsük rá az előkészített mandulás tölteléket.

    A málna lekvár jól kiegészíti a mandula ízét, de ha más gyümölcslekvárt szeretnél használni, próbálkozz sárgabarackkal.

    6

    Süssük 180°C-on 20-25 percig, amíg a teteje szépen meg nem pirul és a töltelék megszilárdul.

    A sütés után hagyjuk kihűlni a tartot, hogy a töltelék jobban összeálljon.

    7

    A kész tésztát hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.

    A tálalás előtt egy kis porcukorral is megszórhatjuk, hogy még szebben nézzen ki.