A bammy-t (jamaikai kukoricás lepényt) egy tálban locsold meg kókusztejjel, majd hagyd állni 5-10 percig, hogy a tej beszívódjon.
Ne hagyd sokáig ázni a bammy-t, mert túl puha lesz. Az optimális állag akkor van, ha még egy kicsit roppanós.
A halat sózd és borsozd, majd helyezd egy előmelegített serpenyőbe, amelyben már felhevült az olaj. Sütés közben locsold meg a halat lime levével, hogy friss, citrusos ízt kapjon.
A halat ne süsd túl, hogy ne legyen száraz. Ha szükséges, 3-4 percet fordítsd meg mindkét oldalán.
A fokhagymát vágd finomra, majd egy másik serpenyőben hevíts olajat és pirítsd meg a fokhagymát aranybarnára.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válik.
Amikor a fokhagyma megpirult, adj hozzá egy kevés sót és borsot, majd keverd bele a bammy-t. Add hozzá a lime levét is, hogy frissítő ízt kapjon.
Tartsd alacsonyan a hőfokot, hogy a bammy egyenletesen átmelegedjen anélkül, hogy túlságosan megpuhulna.
Amikor a bammy és a hal elkészült, tálald a sült halat a bammy-val, és szórj rá friss petrezselymet.
A petrezselyem frissessége és színe szépen kiegészíti a hal és a bammy ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.