Bammy sült hal mellé, kókuszos kukoricás lepény sült hallal és lime-mal

Bammy sült hal mellé

A bammy, amely a jamaikai konyha egyik alapétke, kukoricából és kókusztejből készül. A hagyományos recept szerint a bammy-t sült hallal tálalják, hogy egy ínycsiklandó és laktató ételt kapjunk. A halat friss lime-mal és fokhagymával ízesítve sütjük, míg a bammy kókuszos íze és ropogós állaga remekül kiegészíti a hal ízét. Az étel egy igazi trópusi élményt ad, és a jamaikai hagyományokban nagy szerepet kapott, különösen az ünnepi alkalmakon. A bammy és a sült hal kombinációja nemcsak finom, hanem szemet gyönyörködtető is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Bammy
2 db Sült hal (pl. tilápia)
150 ml Kókusztej
1 db Lime
2 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ág Petrezselyem
2 ek. Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bammy-t (jamaikai kukoricás lepényt) egy tálban locsold meg kókusztejjel, majd hagyd állni 5-10 percig, hogy a tej beszívódjon.

    Ne hagyd sokáig ázni a bammy-t, mert túl puha lesz. Az optimális állag akkor van, ha még egy kicsit roppanós.

    2

    A halat sózd és borsozd, majd helyezd egy előmelegített serpenyőbe, amelyben már felhevült az olaj. Sütés közben locsold meg a halat lime levével, hogy friss, citrusos ízt kapjon.

    A halat ne süsd túl, hogy ne legyen száraz. Ha szükséges, 3-4 percet fordítsd meg mindkét oldalán.

    3

    A fokhagymát vágd finomra, majd egy másik serpenyőben hevíts olajat és pirítsd meg a fokhagymát aranybarnára.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válik.

    4

    Amikor a fokhagyma megpirult, adj hozzá egy kevés sót és borsot, majd keverd bele a bammy-t. Add hozzá a lime levét is, hogy frissítő ízt kapjon.

    Tartsd alacsonyan a hőfokot, hogy a bammy egyenletesen átmelegedjen anélkül, hogy túlságosan megpuhulna.

    5

    Amikor a bammy és a hal elkészült, tálald a sült halat a bammy-val, és szórj rá friss petrezselymet.

    A petrezselyem frissessége és színe szépen kiegészíti a hal és a bammy ízét.