Banános-vaníliás kuglóf tálalva

Banános-vaníliás kuglóf

A banános-vaníliás kuglóf a családi sütemények egyik gyöngyszeme, amelyet könnyedén elkészíthetsz otthon. Az érett banán természetes édessége és a vanília finom aromája teszi ezt a kuglófot igazán különlegessé. Ez a recept ideális választás a hétköznapi uzsonnáktól kezdve a különleges alkalmakig. A kuglóf puha, omlós textúrája és illatos tésztája mindenkit elvarázsol. Próbáld ki, és élvezd a frissen sült sütemény házias hangulatát!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
2 db Érett banán
200 g Liszt
150 g Kristálycukor
3 db Tojás
100 g Vaj
1 tk. Vaníliakivonat
1 cs. Sütőpor
100 ml Tej
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazd ki a kuglófformát, majd szórd meg liszttel.

    A forma alapos előkészítése elengedhetetlen, hogy a kuglóf könnyen kijöjjön sütés után. Használhatsz sütőpapírt is.

    2

    Egy nagy keverőtálban pépesítsd a banánokat egy villával, amíg sima állagú nem lesz.

    Az érett banánok a legjobbak, mert könnyebben pépesíthetők és édesebbek.

    3

    Add hozzá a cukrot, a tojásokat és a vaníliakivonatot a banánpüréhez, majd keverd simára.

    A vaníliakivonat helyett használhatsz vaníliás cukrot vagy vaníliapasztát is.

    4

    Olvaszd fel a vajat, és keverd a banános keverékhez, majd add hozzá a tejet is.

    A vajat ne forrósítsd túl, csak olvaszd meg. A langyos vaj jobban elkeveredik.

    5

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és egy csipet sót. Fokozatosan adagold a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, miközben folyamatosan kevered.

    A száraz és nedves hozzávalókat óvatosan keverd össze, hogy ne maradjanak lisztcsomók. Ne keverd túl a tésztát.

    6

    Öntsd a tésztát az előkészített kuglófformába, és egyengesd el a tetejét.

    A tészta tetejére szórhatsz aprított diót vagy csokoládédarabokat.

    7

    Süsd a kuglófot 35-40 percig, vagy amíg tűpróbával ellenőrizve a tészta nem ragad a tűre.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá. Ha a teteje nagyon barnul, takard le alufóliával.

    8

    Hagyd a kuglófot 10 percig hűlni a formában, majd óvatosan fordítsd ki egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.

    Ha a kuglóf nem akar kijönni a formából, óvatosan lazítsd meg a széleit egy késsel.