BĂĄnh cuốn tofuval, friss korianderrel dĂ­szĂ­tve

BĂĄnh cuốn tofuval

A BĂĄnh cuốn egy tradicionĂĄlis vietnami Ă©tel, amely a friss rizstĂ©szta Ă©s a kĂŒlönfĂ©le töltelĂ©kek gazdag vĂĄlasztĂ©kĂĄval hĂ­res. A tofuval kĂ©szĂŒlt vĂĄltozat kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ a vegĂĄnok Ă©s vegetĂĄriĂĄnusok körĂ©ben. Az Ă©tel elkĂ©szĂ­tĂ©se sorĂĄn fontos, hogy a rizstĂ©szta a legvĂ©konyabb rĂ©tegben legyen, hogy ne legyen tĂșl nehĂ©z. Az eredeti BĂĄnh cuốnt gyakran hĂșst vagy gombĂĄt hasznĂĄlnak, de a tofu tökĂ©letesen helyettesĂ­ti a hĂșsos vĂĄltozatokat. Friss korianderrel Ă©s szĂłjaszĂłsszal tĂĄlalva az Ă©tel igazi Ă­nycsiklandĂł Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Rizsliszt
⭕ 50 g BĂșzadara
⭕ 200 g Tofu
⭕ 1 db FehĂ©r hagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 10 g Friss koriander
⭕ 2 ek. Szójaszósz
⭕ 1 ek. Szezámolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 300 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet Ă©s a bĂșzadarĂĄt keverd össze egy tĂĄlban, majd adj hozzĂĄ egy csipet sĂłt Ă©s borsot. Lassan add hozzĂĄ a vizet, Ă©s folyamatosan keverd, hogy sima tĂ©sztĂĄt kapj.

    A tĂ©sztĂĄt folyamatosan keverjĂŒk, hogy elkerĂŒljĂŒk a csomĂłsodĂĄst. Ha tĂșl sƱrƱ, egy kis vizet adhatunk hozzĂĄ.

    2

    Hagyjuk a tĂ©sztĂĄt pihenni 10-15 percig, hogy a liszt jĂłl fel tudja venni a vizet Ă©s könnyen kezelhetƑ legyen.

    Ha tĂșl ragacsos lenne a tĂ©szta, egy kevĂ©s rizslisztet is hozzĂĄadhatunk.

    3

    Közben a tofut vågd apró kockåkra, a hagymåt és a fokhagymåt håmozd meg, majd apróra vågd.

    A tofu szoros nyomkodĂĄsa segĂ­t eltĂĄvolĂ­tani a felesleges vizet, Ă­gy jobban bele tudjuk pirĂ­tani.

    4

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel a szezĂĄmolajat, majd add hozzĂĄ a hagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt. PirĂ­tsd Ƒket aranybarnĂĄra, majd add hozzĂĄ a tofu kockĂĄkat. PirĂ­tsd Ƒket, amĂ­g enyhĂ©n meg nem pirulnak.

    Ne hagyjuk tĂșlsĂĄgosan pirulni a tofut, mert akkor kemĂ©ny lesz. Az enyhĂ©n pirĂ­tott tofu puha Ă©s Ă­zletes marad.

    5

    Öntsd rĂĄ a szĂłjaszĂłszt, Ă©s add hozzĂĄ a friss koriandert. Keverd jĂłl össze, hogy a tofu Ă­zekkel ĂĄtitatĂłdjon.

    A szójaszósz és a szezåmolaj kombinåciója gazdag, umami ízt ad a tofunak.

    6

    Most kĂ©szĂ­tsĂŒk el a tĂ©sztĂĄt a bĂĄnh cuốnhoz. A tĂ©sztĂĄt egy vĂ©kony rĂ©tegben öntsĂŒk egy forrĂł serpenyƑbe, Ă©s egyenletesen terĂ­tsĂŒk szĂ©t. PĂĄr perc mĂșlva, amikor a tĂ©szta ĂĄtlĂĄtszĂłvĂĄ vĂĄlik, finoman vegyĂŒk le a serpenyƑrƑl.

    A tĂ©szta megfelelƑ ĂĄllagĂș, ha könnyen elvĂĄlik a serpenyƑtƑl, de nem törik. Ha tĂșl vastag a tĂ©szta, vĂĄgjuk le a felesleget.

    7

    Helyezz egy kevĂ©s tofus keverĂ©ket a tĂ©sztĂĄra, majd Ăłvatosan tekerjĂŒk fel. TĂĄlaljuk friss korianderlevelekkel dĂ­szĂ­tve.

    A tĂ©szta tekerĂ©sekor ĂŒgyelj arra, hogy ne nyomd meg tĂșl erƑsen, hogy a tĂ©szta ne törjön el.