Bánh cuốn tofuval, friss korianderrel díszítve

Bánh cuốn tofuval

A Bánh cuốn egy tradicionális vietnami étel, amely a friss rizstészta és a különféle töltelékek gazdag választékával híres. A tofuval készült változat különösen népszerű a vegánok és vegetáriánusok körében. Az étel elkészítése során fontos, hogy a rizstészta a legvékonyabb rétegben legyen, hogy ne legyen túl nehéz. Az eredeti Bánh cuốnt gyakran húst vagy gombát használnak, de a tofu tökéletesen helyettesíti a húsos változatokat. Friss korianderrel és szójaszósszal tálalva az étel igazi ínycsiklandó élményt nyújt.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
50 g Búzadara
200 g Tofu
1 db Fehér hagyma
2 gerezd Fokhagyma
10 g Friss koriander
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
300 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet és a búzadarát keverd össze egy tálban, majd adj hozzá egy csipet sót és borsot. Lassan add hozzá a vizet, és folyamatosan keverd, hogy sima tésztát kapj.

    A tésztát folyamatosan keverjük, hogy elkerüljük a csomósodást. Ha túl sűrű, egy kis vizet adhatunk hozzá.

    2

    Hagyjuk a tésztát pihenni 10-15 percig, hogy a liszt jól fel tudja venni a vizet és könnyen kezelhető legyen.

    Ha túl ragacsos lenne a tészta, egy kevés rizslisztet is hozzáadhatunk.

    3

    Közben a tofut vágd apró kockákra, a hagymát és a fokhagymát hámozd meg, majd apróra vágd.

    A tofu szoros nyomkodása segít eltávolítani a felesleges vizet, így jobban bele tudjuk pirítani.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, majd add hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pirítsd őket aranybarnára, majd add hozzá a tofu kockákat. Pirítsd őket, amíg enyhén meg nem pirulnak.

    Ne hagyjuk túlságosan pirulni a tofut, mert akkor kemény lesz. Az enyhén pirított tofu puha és ízletes marad.

    5

    Öntsd rá a szójaszószt, és add hozzá a friss koriandert. Keverd jól össze, hogy a tofu ízekkel átitatódjon.

    A szójaszósz és a szezámolaj kombinációja gazdag, umami ízt ad a tofunak.

    6

    Most készítsük el a tésztát a bánh cuốnhoz. A tésztát egy vékony rétegben öntsük egy forró serpenyőbe, és egyenletesen terítsük szét. Pár perc múlva, amikor a tészta átlátszóvá válik, finoman vegyük le a serpenyőről.

    A tészta megfelelő állagú, ha könnyen elválik a serpenyőtől, de nem törik. Ha túl vastag a tészta, vágjuk le a felesleget.

    7

    Helyezz egy kevés tofus keveréket a tésztára, majd óvatosan tekerjük fel. Tálaljuk friss korianderlevelekkel díszítve.

    A tészta tekerésekor ügyelj arra, hogy ne nyomd meg túl erősen, hogy a tészta ne törjön el.