Egy nagy tálban keverd össze a rizslisztet, búzalisztet, cukrot és sütőport. Ez adja meg a tészta alapját.
A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljen meg a tészta.
Fokozatosan add hozzá a kókusztejet és a vizet, majd keverd addig, amíg lágy, könnyen formázható tésztát kapsz. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés rizslisztet.
A folyadékot lassan adagold, hogy a tészta ne legyen túl híg. A rizsliszt segít a tészta állagának beállításában.
Tedd félre a tésztát pihentetni kb. 30 percre, hogy a hozzávalók jól összeérjenek.
A pihentetés alatt a liszt jobban felszívja a folyadékot, így a tészta könnyebben kezelhető lesz.
Oszd a tésztát egyenlő részekre, majd lapítsd ki mindegyiket, és a közepére helyezz egy kis adag vörösbab pasztát.
A tésztát lisztezett felületen könnyebb formázni. A töltelék mennyisége ne legyen túl sok, hogy a golyókat könnyen le lehessen zárni.
Zárd össze a tésztát, és formázz belőle egy kis golyót. Győződj meg róla, hogy a töltelék teljesen be van zárva.
A golyókat alaposan zárd le, hogy a töltelék sütés közben ne folyjon ki.
Hempergesd meg a golyókat szezámmagban, hogy egyenletesen befedje őket.
A szezámmagot finoman nyomkodd a tésztába, hogy sütés közben ne potyogjon le.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat kb. 160°C-ra. Fontos, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert a tészta kívül gyorsan megbarnulhat, de belül nyers maradhat.
Használj hőmérőt az olaj hőmérsékletének ellenőrzésére. Ha nincs hőmérőd, dobd az olajba egy kis darab tésztát. Ha lassan barnul, akkor megfelelő a hőmérséklet.
Süsd a golyókat lassan, folyamatosan forgatva őket, hogy egyenletesen aranybarnák és ropogósak legyenek. Ez kb. 5-7 percet vesz igénybe.
A folyamatos forgatás biztosítja, hogy a golyók minden oldala egyenletesen süljön meg.
Papírtörlőre szedd ki a kisült golyókat, hogy a felesleges olajat felitassák.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a sütemények kevésbé lesznek zsírosak.
Azonnal tálald, vagy hagyd kihűlni és fogyaszd később!
Frissen a legfinomabb, de szobahőmérsékleten is élvezhető.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.