A rizslisztet keverd össze a kókuszvízzel, kurkumával és sóval, hogy sima tésztát kapj.
A tészta állaga legyen folyós, hogy könnyen szétfolyjon a serpenyőben.
A zöldhagymát apróra vágd, és tedd félre. A gombát szeleteld fel, és a húst is darabold fel kockákra.
A gomba könnyen megpirul, így nem szükséges túlfőzni, hogy ne veszítse el frissességét.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a húst és a gombát 5-7 percig, amíg meg nem sülnek.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a hús egyenletesen süljön.
A húsos-gombás keveréket tedd félre, és a serpenyőben önts egy kevés tésztát, hogy egyenletes palacsinta formájában elterüljön.
A tésztát gyorsan öntsd a serpenyőbe, hogy egyenletesen terüljön el, ne legyen túl vastag.
A tetejére szórd rá a zöldhagymát, majd önts 1-2 tojást a tésztára, és hagyd megsülni 3-4 percig.
A tojásokat ne keverd el, hagyd, hogy szép sárgájúak maradjanak, amikor a tészta elkészül.
Tálalás előtt szórd rá a koriandert és a friss chili szeleteket.
A koriander frissessége különleges ízt ad az ételnek, míg a chili fokozza a pikáns ízeket.
Tálald az elkészült bánh xèo-t melegen, és élvezd a gazdag, fűszeres ízeket!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.