Bao tĂ©sztĂĄk sĂŒlt kacsĂĄval, gƑzölve, egyszerƱ tĂĄlalĂĄs

Bao sĂŒlt kacsĂĄval

A bao egy tradicionĂĄlis kĂ­nai Ă©tel, melyet mĂĄr Ă©vszĂĄzadok Ăłta kĂ©szĂ­tenek. A gƑzölĂ©s rĂ©vĂ©n a tĂ©szta könnyƱ Ă©s puha marad, mĂ­g a kacsĂĄs töltelĂ©k gazdag Ă©s Ă­zletes. A hoisin szĂłsz Ă©des Ă©s sĂłs Ă­ze tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a kacsĂĄt. Ez a recept a bao kĂŒlönleges vĂĄltozata, amely egyedi Ă­zharmĂłniĂĄt kĂ­nĂĄl. A kĂ­nai konyhĂĄban a bao gyakran szerepel fƑételkĂ©nt vagy Ă©tkezĂ©si falatkĂ©nt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 Ăłra 10 perc
2100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 500 g Liszt
⭕ 10 g ÉlesztƑ
⭕ 30 g Cukor
⭕ 250 ml Meleg víz
⭕ 1 tk. Só
⭕ 2 ek. Olaj
⭕ 100 ml Tej
⭕ 400 g Kacsa hĂșs (pl. kacsacomb)
⭕ 2 ek. Hoisin szósz
⭕ 2 db Hagymák
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ek. Sójababpasta

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A meleg vĂ­zben oldd fel a cukrot Ă©s az Ă©lesztƑt, majd hagyd ĂĄllni 5-10 percig, hogy az Ă©lesztƑ felhabosodjon.

    A vĂ­z hƑmĂ©rsĂ©klete fontos, ha tĂșl forrĂł, elpusztĂ­thatja az Ă©lesztƑt. A megfelelƑ hƑmĂ©rsĂ©klet körĂŒlbelĂŒl 35-40°C.

    2

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet Ă©s a sĂłt. Add hozzĂĄ az Ă©lesztƑs keverĂ©ket, a tejet, Ă©s kezd el összegyĂșrni a tĂ©sztĂĄt.

    Ne hagyd, hogy a tĂ©szta tĂșl ragacsos legyen. Ha szĂŒksĂ©ges, szĂłrj hozzĂĄ egy kevĂ©s lisztet, de ĂŒgyelj rĂĄ, hogy ne legyen tĂșl kemĂ©ny!

    3

    MiutĂĄn a tĂ©szta kezd összeĂĄllni, add hozzĂĄ az olajat, Ă©s folytasd a gyĂșrĂĄst, amĂ­g a tĂ©szta sima Ă©s rugalmas lesz. Ez körĂŒlbelĂŒl 10 percet vesz igĂ©nybe.

    Ha van kenyĂ©rsĂŒtƑ gĂ©ped, akkor könnyen Ă©s gyorsan elĂ©rheted a kĂ­vĂĄnt ĂĄllagot.

    4

    Hagyd pihenni a tĂ©sztĂĄt egy konyharuhĂĄval letakarva körĂŒlbelĂŒl 1 ĂłrĂĄn keresztĂŒl meleg helyen, hogy megkeljen.

    A pihenĂ©s utĂĄn a tĂ©szta könnyebben formĂĄzhatĂł, Ă©s puhĂĄbb lesz sĂŒtĂ©s utĂĄn.

    5

    Miközben a tĂ©szta pihen, kĂ©szĂ­tsd el a töltelĂ©ket. A kacsahĂșst vĂĄgd aprĂł kockĂĄkra, majd sĂŒsd meg egy serpenyƑben, olajon, amĂ­g barna lesz.

    A hĂșsnak nem kell teljesen ĂĄtsĂŒlnie, mivel a töltelĂ©ket a bao-ban tovĂĄbb fogja fƑzni.

    6

    A sĂŒlt kacsahĂșs mellĂ© adj hozzĂĄ aprĂłra vĂĄgott hagymĂĄt, fokhagymĂĄt, hoisin szĂłszt Ă©s szĂłja babpastĂĄt, majd keverd össze jĂłl, hogy egy sƱrƱ, Ă­zes töltelĂ©k alakuljon ki.

    Ha a töltelĂ©k tĂșl sƱrƱ, egy kevĂ©s vizet adva lĂĄgyĂ­thatsz rajta, de vigyĂĄzz, hogy ne legyen tĂșl hĂ­g.

    7

    A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd 8 egyenlƑ rĂ©szre, Ă©s formĂĄlj belƑlĂŒk kis golyĂłkat. Majd lapĂ­tsd ki Ƒket korongokkĂĄ.

    A tĂ©szta ne legyen tĂșl vĂ©kony, hogy megtartja a töltelĂ©ket a gƑzölĂ©s közben.

    8

    Helyezd a tĂ©szta közepĂ©re a kacsĂĄs töltelĂ©ket, Ă©s formĂĄzd a bao-t, ĂŒgyelve arra, hogy jĂłl zĂĄrĂłdjon.

    Hasznålj egy kis vizet a tészta széleinek összenyomåsåhoz, hogy biztosan jól zåródjon.

    9

    Helyezd a bao-kat gƑzölƑ kosĂĄrba, takard le Ƒket, Ă©s hagyd Ƒket ismĂ©t kelni körĂŒlbelĂŒl 30 percig.

    A pihenĂ©s segĂ­t abban, hogy a tĂ©szta finom, puha legyen gƑzölĂ©s utĂĄn.

    10

    Közben forralj vizet egy nagy fazĂ©kban, Ă©s amikor a vĂ­z felforrt, helyezd a bao-kat a gƑzölƑ kosĂĄrba. GƑzöld Ƒket 15-20 percig.

    Ne emeld fel a fedelet gƑzölĂ©s közben, mert a gƑz elillan, Ă©s a tĂ©szta nem fog megemelkedni megfelelƑen.

    11

    Amikor a bao-k kĂ©szre sĂŒltek, vedd Ƒket le a gƑzölƑ kosĂĄrbĂłl, Ă©s tĂĄlald melegen.

    A bao-k a legjobban frissen fogyaszthatĂłk, de Ășjra gƑzölhetƑk, ha szĂŒksĂ©ges.