Barackos fánk tálalva

Barackos fánk

A barack lédús, édes íze tökéletesen kiegészíti a fánkok puha, aranybarna tésztáját. Ez a barackos fánk egy különleges desszert, amely a friss, zamatos barackot és a házi baracklekvárt ötvözi a könnyed tésztával. Az enyhén édes, gyümölcsös aroma harmonikusan egészíti ki a fánk ropogós külsejét és puha belsejét. Kiváló választás egy nyári délutánra vagy egy különleges alkalomra!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
3300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
500 g Liszt
50 g Cukor
5 g
250 ml Tej
25 g Friss élesztő
50 g Vaj
2 db Tojás
150 g Sárgabarack
100 g Baracklekvár
50 g Porcukor
500 ml Napraforgóolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Langyosítsd meg a tejet, morzsold bele az élesztőt, adj hozzá egy teáskanál cukrot, majd hagyd állni 10 percig, amíg felfut.

    A tej ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. Ideális hőmérséklet a kézmeleg.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a maradék cukrot és a sót. Öntsd hozzá a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat és a tojásokat, majd kezd el összegyúrni a tésztát.

    A lisztet szitáld át, hogy a tészta könnyebb legyen.

    3

    Gyúrd a tésztát alaposan 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés lisztet vagy tejet a megfelelő állag érdekében.

    A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától és a kezedtől. Ne adj hozzá túl sok lisztet, mert a fánk kemény lesz.

    4

    Takarj le egy konyharuhával, és hagyd meleg helyen kelni körülbelül 1 órát, amíg a tészta a duplájára nő.

    A tésztát meleg helyen, huzattól védve keleszd. A sütőt is előmelegítheted alacsony hőfokon, majd kikapcsolhatod és betolhatod a tésztát.

    5

    Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagságúra, majd egy pohár vagy fánkformázó segítségével szaggass ki köröket.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert a fánkok nem lesznek elég puhák.

    6

    Hagyd a fánkokat további 30 percig kelni, hogy még könnyedebbek legyenek sütés közben.

    Ez a második kelesztés nagyon fontos, hogy a fánkok könnyűek és levegősek legyenek.

    7

    Egy mély serpenyőben vagy lábasban forrósítsd fel az olajat 170-180°C-ra. Süss egyszerre csak néhány fánkot, hogy az olaj hőmérséklete stabil maradjon.

    Az olaj hőmérsékletét folyamatosan ellenőrizd, mert ha túl alacsony, a fánkok megszívják magukat olajjal, ha túl magas, megégnek.

    8

    Süsd a fánkokat oldalanként 2-3 percig, amíg szép aranybarnák nem lesznek. Szedd ki őket papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.

    A fánkokat ne süsd túl sötétre, mert akkor szárazak lesznek.

    9

    Töltsd meg a fánkok belsejét baracklekvárral egy habzsák segítségével.

    Ha nincs habzsákod, használhatsz egy kiskanalat is a töltéshez.

    10

    Szitálj porcukrot a fánkok tetejére, és díszítsd friss barackdarabokkal.

    A porcukrot közvetlenül tálalás előtt szórd a fánkokra, így nem olvad el.

    11

    Tálald frissen, hogy a barackos töltelék és a fánk puhasága tökéletes harmóniában érvényesüljön.

    A frissen sült fánk a legfinomabb, de légmentesen záródó dobozban tárolva másnap is fogyasztható.