Fügés Barfi, mandulával és sáfrányos ízzel tálalva

Barfi fügés

A fügés Barfi egy indiai édesség, amely a füge gazdag, édes ízét és a tejporos alapot egyesíti. Az étel különlegessége, hogy a füge édes, mégis enyhén savanykás íze tökéletesen illik a gazdag, krémes masszához. Az édesség díszítése apróra vágott mandulával és sáfrányos ízesítéssel egyedivé teszi a receptet. A fügés Barfi egy igazán különleges finomság, amely az indiai konyha egyedi édességét kínálja.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Tejpor
150 ml Tej
100 g Cukor
50 g Vaj
100 g Fügék
1 ek. Rózsavíz
1 csipet Sáfrány

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fügéket apróra vágd, majd egy kis tálban áztasd be egy kevés vízbe, hogy megpuhuljon.

    Az áztatás segít, hogy a fügék puhábbá váljanak és jobban beépüljenek a masszába.

    2

    Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon, majd add hozzá a tejet.

    Fontos, hogy ne hagyd felforrni a tejet, mert az megváltoztathatja az étel textúráját.

    3

    Add hozzá a cukrot, és folyamatos keverés mellett addig főzd, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    Keverd folyamatosan, hogy elkerüld a cukor leégését.

    4

    Add hozzá a tejpor és a sáfrányt. Keverd alaposan, hogy homogén masszát kapj.

    A sáfrányt először egy pici meleg tejben feloldhatod, hogy erősebb ízt adjon az ételnek.

    5

    Főzd a keveréket alacsony lángon, folyamatosan keverve, amíg a massza sűrűsödni nem kezd.

    Ne hagyd elhagyni a serpenyőt, mert a massza könnyen leéghet.

    6

    Amikor a massza elég sűrű, vedd le a tűzről, és add hozzá a beáztatott fügéket. Keverd alaposan össze.

    A fügék édes íze különleges ízt ad a Barfinak, és puha textúrát biztosít.

    7

    Öntsd a masszát egy zsírozott tepsibe vagy tálcára, és egyenletesen oszlasd el.

    Az egyenletes eloszlatáshoz használd egy spatulát vagy kanalat.

    8

    Hagyd teljesen kihűlni, majd tedd a hűtőbe, hogy megszilárduljon.

    Ha gyorsan szeretnéd hűteni, akkor teheted a hűtőbe, de biztosítsd, hogy teljesen kihűljön.

    9

    Miután a Barfi megszilárdult, vágd fel kockákra és tálald.

    A kockákat éles késsel vágd, hogy szépen megmaradjanak a formák.