Klasszikus Barfi, mandulával és sáfrányos ízzel tálalva

Barfi tejporral

A Barfi egy hagyományos indiai édesség, amely gyakran szerepel ünnepi alkalmakon. A klasszikus verzió tejporral, vajjal és cukorral készül, majd mandulával és sáfrányos ízesítéssel díszítik. Az édesség gazdag és krémes állagú, amely tökéletes egy délutáni tea mellé, vagy bármely indiai étkezés utáni desszertként. Az indiai konyha egyik legismertebb édessége, amely a világ különböző részein népszerűvé vált.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Tejpor
150 ml Tej
100 g Cukor
50 g Vaj
30 g Mandula
1 ek. Rózsavíz
1 csipet Sáfrány

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon, majd add hozzá a tejet.

    Fontos, hogy ne hagyd felforrni a tejet, mert az megváltoztathatja az étel textúráját.

    2

    Add hozzá a cukrot, és folyamatos keverés mellett addig főzd, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    Keverd folyamatosan, hogy elkerüld a cukor leégését.

    3

    Add hozzá a tejport és a sáfrányt. Keverd alaposan, hogy homogén masszát kapj.

    A sáfrányt először egy pici meleg tejben feloldhatod, hogy erősebb ízt adjon az ételnek.

    4

    Főzd a keveréket alacsony lángon, folyamatosan keverve, amíg a massza sűrűsödni nem kezd.

    Ne hagyd elhagyni a serpenyőt, mert a massza könnyen leéghet.

    5

    Amikor a massza elég sűrű, vedd le a tűzről, és öntsd egy zsírozott tepsibe vagy tálcára.

    Az egyenletes eloszlatáshoz használd egy spatulát vagy kanalat.

    6

    Szórd meg a tetejét apróra vágott mandulával, és hagyd teljesen kihűlni, hogy megszilárduljon.

    Ha gyorsan szeretnéd hűteni, akkor teheted a hűtőbe, de biztosítsd, hogy teljesen kihűljön.

    7

    Miután a Barfi megszilárdult, vágd fel kockákra és tálald.

    A kockákat éles késsel vágd, hogy szépen megmaradjanak a formák.