Barna vajas torta szeletelve tĂĄlalva

Barna vajas torta

A Barna vajas torta egy kĂŒlönleges desszert, amelyet a barnĂ­tott vaj gazdag Ă©s egyedĂŒlĂĄllĂł Ă­ze tesz igazĂĄn kĂŒlönlegessĂ©. Ez a sĂŒtemĂ©ny tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs lehet egy dĂ©lutĂĄni tea mellĂ© vagy ĂŒnnepi alkalmakra. A barnĂ­tott vaj diĂłs, karamelles jegyekkel gazdagĂ­tja a tortĂĄt, miközben az egyszerƱ elkĂ©szĂ­tĂ©si folyamat biztosĂ­tja, hogy akĂĄr kezdƑk is bĂĄtran nekilĂĄthassanak. TĂĄlald porcukorral megszĂłrva, vagy egĂ©szĂ­tsd ki egy gombĂłc vanĂ­liafagyival, hogy mĂ©g ellenĂĄllhatatlanabb legyen.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 200 g Vaj
⭕ 150 g Cukor
⭕ 3 db Tojás
⭕ 200 g Liszt
⭕ 1 tk. SĂŒtƑpor
⭕ 1 tk. Vaníliakivonat
⭕ 100 ml Tej
⭕ 1 csipet Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra, Ă©s bĂ©lelj ki egy 20 cm-es tortaformĂĄt sĂŒtƑpapĂ­rral.

    A sĂŒtƑpapĂ­rral valĂł kibĂ©lelĂ©s megkönnyĂ­ti a torta kivĂ©telĂ©t a formĂĄbĂłl.

    2

    Egy lĂĄbosban melegĂ­tsd a vajat közepes lĂĄngon, amĂ­g barnĂĄra nem sĂŒl, Ă©s kellemesen diĂłillatĂș lesz. Hagyd kissĂ© hƱlni.

    VigyĂĄzz, hogy a vaj ne Ă©gjen meg! Folyamatosan kevergesd, Ă©s vedd le a tƱzrƑl, amikor mĂĄr szĂ©p barna Ă©s diĂłillatĂș. A barnĂ­tott vaj adja a torta kĂŒlönleges Ă­zĂ©t.

    3

    Egy tålban keverd habosra a tojåsokat a cukorral, amíg vilågos és könnyƱ ållagot nem kapsz.

    A tojåsokat és a cukrot legalåbb 5 percig habosítsd, hogy a torta könnyƱ és puha legyen.

    4

    Add hozzå a vaníliakivonatot és a barnított vajat, majd alaposan keverd össze.

    A barnĂ­tott vajat Ăłvatosan add hozzĂĄ, mert forrĂł lehet. Ne keverd tĂșl, csak amĂ­g össze nem ĂĄll.

    5

    Egy mĂĄsik tĂĄlban keverd össze a lisztet, a sĂŒtƑport Ă©s a sĂłt. Fokozatosan add hozzĂĄ a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkat a tojĂĄsos keverĂ©khez, miközben a tejet is adagolod.

    A szĂĄraz Ă©s nedves hozzĂĄvalĂłkat felvĂĄltva add hozzĂĄ, hogy elkerĂŒld a csomĂłsodĂĄst. Ne keverd tĂșl, csak amĂ­g össze nem ĂĄll.

    6

    Öntsd a tĂ©sztĂĄt az elƑkĂ©szĂ­tett tortaformĂĄba, Ă©s simĂ­tsd el a tetejĂ©t. SĂŒsd 30-35 percig, amĂ­g a torta aranybarnĂĄra sĂŒl, Ă©s a közepĂ©be szĂșrt fogpiszkĂĄlĂł tisztĂĄn jön ki.

    EllenƑrizd a torta közepĂ©t egy fogpiszkĂĄlĂłval. Ha tisztĂĄn jön ki, a torta megsĂŒlt. Ha a teteje tĂșl gyorsan barnul, takard le alufĂłliĂĄval.

    7

    HƱtsd a tortĂĄt a formĂĄban 10 percig, majd vedd ki, Ă©s hagyd teljesen kihƱlni. TĂĄlalĂĄs elƑtt porcukorral szĂłrd meg, vagy kĂ­nĂĄld kedvenc önteteddel.

    A tortĂĄt teljesen hƱtsd ki, mielƑtt felszeleteled, kĂŒlönben morzsĂĄlĂłdhat.