Egy száraz serpenyőben pirítsd meg a kókuszreszeléket közepes lángon, amíg enyhén aranybarna nem lesz. Folyamatosan kevergesd, mert gyorsan megéghet. Ez kb. 3-4 percet vesz igénybe. Hagyd teljesen kihűlni.
A pirított kókuszreszelék intenzívebb ízt ad a fagylaltnak. Vigyázz, ne égesd meg, mert keserű lesz.
Egy közepes lábosban keverd össze a kókusztejet, tejszínt, tejet és a cukrot. Melegítsd közepes lángon, miközben kevergeted, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ne forrald fel!
A kókusztej kiválasztásánál figyelj arra, hogy magas zsírtartalmú legyen, ez krémesebb fagylaltot eredményez.
Add hozzá a vaníliakivonatot és egy csipet sót, majd keverd el alaposan. Vedd le a tűzről, és hagyd szobahőmérsékletűre hűlni.
A só kiemeli az édes ízeket, ne hagyd ki!
Fedd le a keveréket, majd tedd hűtőbe legalább 3-4 órára, vagy egy éjszakára. Tipp: Minél hidegebb az alap, annál simább lesz a fagylalt textúrája.
Ha sietsz, a keveréket jégfürdőben is lehűtheted, de a legjobb eredményt a hosszabb hűtési idővel éred el.
Töltsd a fagylaltalapot a fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gép használati utasításai szerint. Ha nincs fagylaltgéped, öntsd a keveréket egy lapos edénybe, és 30 percenként keverd át villával vagy botmixerrel 3-4 órán át.
A kézi keverés során a botmixerrel óvatosan dolgozz, hogy ne kerüljön túl sok levegő a fagylaltba.
Amikor a fagylalt már kezd szilárdulni, keverd bele a pirított kókuszreszeléket. Finoman forgasd bele, hogy ne törjön össze teljesen. Tipp: egy kis kókuszreszeléket félretehetsz a tálaláshoz is.
A kókuszreszeléket a fagylaltgép utolsó perceiben is belekeverheted, hogy ropogósabb maradjon.
Tedd vissza a fagylaltot a fagyasztóba 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen. Tálalás előtt hagyd 5 percet állni szobahőmérsékleten, hogy könnyebben kanalazható legyen.
Ha a fagylalt túl kemény, mártsd a kanalat forró vízbe, és töröld szárazra, mielőtt adagolod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.