Coconut Grove fagylalt tálalva

Baskin-Robbins Coconut Grove

A Coconut Grove fagylalt a trópusok hangulatát idézi, miközben a Baskin-Robbins egyik legharmonikusabb és leglágyabb ízvilágú kreációja. A recept a krémes kókusztej és a pirított kókuszreszelék kombinációján alapul, amelyet a vanília és egy leheletnyi só tesz teljessé. Eredetileg a trópusi ízek kedvelőinek készült, de gyorsan az egész világon népszerű lett. Ahogy a pirított kókusz illata elárasztja a konyhát, azonnal egy napsütötte tengerpart képét idézi. A fagylalt alap elkészítése egyszerű, és a megfelelő hűtés biztosítja a selymes textúrát. Ez az édesség kiváló választás egy nyári délutánra, egzotikus vacsora zárásaként vagy akár egy különleges reggeli desszertként. Tipp: próbáld ki egy kis lime reszelékkel vagy egy kevés fehér csokoládéforgáccsal, ha még gazdagabb élményre vágysz.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 35 perc
1650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Kókusztej
200 ml Tejszín
150 ml Teljes tej
120 g Kristálycukor
50 g Kókuszreszelék (pirított)
1 tk. Vaníliakivonat
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy száraz serpenyőben pirítsd meg a kókuszreszeléket közepes lángon, amíg enyhén aranybarna nem lesz. Folyamatosan kevergesd, mert gyorsan megéghet. Ez kb. 3-4 percet vesz igénybe. Hagyd teljesen kihűlni.

    A pirított kókuszreszelék intenzívebb ízt ad a fagylaltnak. Vigyázz, ne égesd meg, mert keserű lesz.

    2

    Egy közepes lábosban keverd össze a kókusztejet, tejszínt, tejet és a cukrot. Melegítsd közepes lángon, miközben kevergeted, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ne forrald fel!

    A kókusztej kiválasztásánál figyelj arra, hogy magas zsírtartalmú legyen, ez krémesebb fagylaltot eredményez.

    3

    Add hozzá a vaníliakivonatot és egy csipet sót, majd keverd el alaposan. Vedd le a tűzről, és hagyd szobahőmérsékletűre hűlni.

    A só kiemeli az édes ízeket, ne hagyd ki!

    4

    Fedd le a keveréket, majd tedd hűtőbe legalább 3-4 órára, vagy egy éjszakára. Tipp: Minél hidegebb az alap, annál simább lesz a fagylalt textúrája.

    Ha sietsz, a keveréket jégfürdőben is lehűtheted, de a legjobb eredményt a hosszabb hűtési idővel éred el.

    5

    Töltsd a fagylaltalapot a fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gép használati utasításai szerint. Ha nincs fagylaltgéped, öntsd a keveréket egy lapos edénybe, és 30 percenként keverd át villával vagy botmixerrel 3-4 órán át.

    A kézi keverés során a botmixerrel óvatosan dolgozz, hogy ne kerüljön túl sok levegő a fagylaltba.

    6

    Amikor a fagylalt már kezd szilárdulni, keverd bele a pirított kókuszreszeléket. Finoman forgasd bele, hogy ne törjön össze teljesen. Tipp: egy kis kókuszreszeléket félretehetsz a tálaláshoz is.

    A kókuszreszeléket a fagylaltgép utolsó perceiben is belekeverheted, hogy ropogósabb maradjon.

    7

    Tedd vissza a fagylaltot a fagyasztóba 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen. Tálalás előtt hagyd 5 percet állni szobahőmérsékleten, hogy könnyebben kanalazható legyen.

    Ha a fagylalt túl kemény, mártsd a kanalat forró vízbe, és töröld szárazra, mielőtt adagolod.