Daiquiri Ice jégkása tálalva

Baskin-Robbins Daiquiri Ice

A Daiquiri Ice fagylalt a Baskin-Robbins egyik legkülönlegesebb és leghűsítőbb ajánlata, amely már az 1960-as évek óta szerepel a kínálatban. Eredetileg a klasszikus daiquiri koktél alkoholmentes változataként álmodták meg, hogy gyerekek és felnőttek egyaránt élvezhessék a frissítő, citrusos ízvilágot. A lime és citrom tökéletes harmóniát alkot, amit egy csepp rum aroma tesz még izgalmasabbá – anélkül, hogy valódi alkoholt tartalmazna. A készítés titka a cukorszirup pontos arányai és a rendszeres keverés fagyasztás közben, így kapjuk meg a tökéletes jégkása állagot. Ahogy a citrusillat megtölti a konyhát, azonnal egy forró nyári nap vízparti élményét idézi. Ez a jégkása tökéletes választás kerti partikra, nyaralás alatti hűsítő desszertként vagy akár délutáni felfrissüléshez. Tipp: ha még karakteresebb ízt szeretnél, próbáld ki egy kevés narancshéj reszelékével kiegészítve.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 25 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Cukor
500 ml Víz
100 ml Friss lime-lé
50 ml Friss citromlé
1 csepp Zöld ételfesték
1 tk. Rum aroma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis lábasban keverd össze a cukrot és a vizet. Közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ezzel szirupot készítünk. Ne forrald túl – amikor már teljesen áttetsző, leveheted a tűzről. Tipp: kevergetés közben ne használj fémkanalat, inkább fakanalat, hogy elkerüld a kristályosodást.

    A cukorszirup elkészítésekor használhatsz nádcukrot is a mélyebb íz érdekében.

    2

    Hagyd, hogy a cukorszirup szobahőmérsékletűre hűljön. Ez fontos, hogy ne főzze meg a citrusleveket a következő lépésben.

    A szirup hűtését felgyorsíthatod, ha jégfürdőbe állítod a lábast.

    3

    Keverd hozzá a lime-levet, a citromlevet, a rum aromát és az ételfestéket a kihűlt sziruphoz. Az ételfesték csak esztétikai célokat szolgál, így el is hagyható. Tipp: használj frissen facsart citruslevet az élénkebb ízért.

    A rum aroma mennyiségével szabályozhatod a jégkrém intenzitását.

    4

    Tedd a keveréket hűtőbe legalább 1 órára, hogy teljesen lehűljön. Ez elősegíti az egyenletes fagyasztást később.

    A hűtés során néha keverd meg a keveréket, hogy elkerüld a szétválást.

    5

    Töltsd a keveréket fagylaltgépbe és kövesd a készülék használati utasítását. Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos fagyasztótálba, és óránként keverd át egy villával vagy botmixerrel, hogy apró jégkristályokat kapj, ne nagy darabokat.

    A kézi keverés során figyelj arra, hogy a tál széleinél hamarabb megfagyó részeket is belekeverd a közepébe.

    6

    A jégkása állag eléréséhez 4-5 óra fagyasztás szükséges, rendszeres keveréssel. Amikor már elérte a sima, jeges textúrát, tálalásra kész. Tipp: a tálalás előtt hagyd 5 percet állni szobahőmérsékleten, így könnyebben adagolható lesz.

    Ha a jégkrém túl kemény, tedd a hűtőbe 15-20 percre, hogy kicsit felengedjen.