Egy kis lábasban keverd össze a cukrot és a vizet. Közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ezzel szirupot készítünk. Ne forrald túl – amikor már teljesen áttetsző, leveheted a tűzről. Tipp: kevergetés közben ne használj fémkanalat, inkább fakanalat, hogy elkerüld a kristályosodást.
A cukorszirup elkészítésekor használhatsz nádcukrot is a mélyebb íz érdekében.
Hagyd, hogy a cukorszirup szobahőmérsékletűre hűljön. Ez fontos, hogy ne főzze meg a citrusleveket a következő lépésben.
A szirup hűtését felgyorsíthatod, ha jégfürdőbe állítod a lábast.
Keverd hozzá a lime-levet, a citromlevet, a rum aromát és az ételfestéket a kihűlt sziruphoz. Az ételfesték csak esztétikai célokat szolgál, így el is hagyható. Tipp: használj frissen facsart citruslevet az élénkebb ízért.
A rum aroma mennyiségével szabályozhatod a jégkrém intenzitását.
Tedd a keveréket hűtőbe legalább 1 órára, hogy teljesen lehűljön. Ez elősegíti az egyenletes fagyasztást később.
A hűtés során néha keverd meg a keveréket, hogy elkerüld a szétválást.
Töltsd a keveréket fagylaltgépbe és kövesd a készülék használati utasítását. Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos fagyasztótálba, és óránként keverd át egy villával vagy botmixerrel, hogy apró jégkristályokat kapj, ne nagy darabokat.
A kézi keverés során figyelj arra, hogy a tál széleinél hamarabb megfagyó részeket is belekeverd a közepébe.
A jégkása állag eléréséhez 4-5 óra fagyasztás szükséges, rendszeres keveréssel. Amikor már elérte a sima, jeges textúrát, tálalásra kész. Tipp: a tálalás előtt hagyd 5 percet állni szobahőmérsékleten, így könnyebben adagolható lesz.
Ha a jégkrém túl kemény, tedd a hűtőbe 15-20 percre, hogy kicsit felengedjen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.