Baskin-Robbins Gold Medal Ribbon fagylalt tálalva

Baskin-Robbins Gold Medal Ribbon

A Baskin-Robbins Gold Medal Ribbon egy ikonikus fagylalt, amely a vanília, csokoládé és karamell tökéletes kombinációját nyújtja. Az 1950-es években jelent meg először, és azóta is a márka egyik klasszikus íze. A gazdag csokoládé, a selymes vanília és az édes karamell rétegződése minden kanálban új ízélményt nyújt. A házi változat lehetővé teszi, hogy ezt a különleges kombinációt otthon is elkészítsd, és saját ízlésed szerint tökéletesítsd.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
460 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
240 ml Tej
480 ml Tejszín
150 g Kristálycukor
2 tk. Vaníliakivonat
1 csipet
3 db Tojássárgája
30 g Kakaópor
100 g Étcsokoládé darabok
150 ml Karamellszósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejet, tejszínt, cukrot, sót és vaníliakivonatot. Lassú tűzön melegítsd fel, de ne forrald fel.

    A lassú tűz segít elkerülni, hogy a tej leégjen. A só kiemeli az édes ízeket, ne hagyd ki.

    2

    Közben egy külön tálban verd fel a tojássárgákat. Folyamatos keverés mellett lassan adj hozzá egy merőkanál meleg tejes keveréket, hogy a tojások hőmérséklete fokozatosan emelkedjen.

    Ez a temperálás nagyon fontos, hogy a tojások ne főjenek meg a forró tejes keveréktől. Keverd folyamatosan, hogy egyenletesen melegedjenek.

    3

    Öntsd vissza a tojásos keveréket a lábosba, majd alacsony lángon keverd folyamatosan, amíg a krém besűrűsödik és bevonja a kanál hátát. Ez körülbelül 5-7 percig tart.

    Vigyázz, hogy ne forrald fel a krémet, mert akkor összeugrik. A kanálpróba a legjobb módszer a sűrűség ellenőrzésére.

    4

    Szűrd át a keveréket egy finom szűrőn, majd hagyd kihűlni szobahőmérsékleten, mielőtt legalább 4 órára (vagy egy éjszakára) a hűtőbe teszed.

    A szűrés eltávolítja az esetleges darabokat, így a fagylalt simább lesz. A hűtés elengedhetetlen a megfelelő állag eléréséhez.

    5

    A lehűtött krémet oszd két részre. Az egyik marad vaníliás, a másikhoz keverd hozzá a kakaóport és az olvasztott étcsokoládét, hogy csokoládéalapot kapj.

    A kakaóport és az étcsokoládét alaposan keverd el, hogy ne maradjanak csomók a csokoládés alapban. Használj jó minőségű kakaóport és étcsokoládét a legjobb íz érdekében.

    6

    A két különböző alapot öntsd a fagylaltgépbe külön-külön, és a gyártó utasításai szerint készítsd el a fagylaltot.

    Fontos, hogy külön készítsd el a kétféle fagylaltot, hogy a rétegezés során megmaradjon a különbség a színek és ízek között.

    7

    Rétegezd a kész vaníliás és csokoládés fagylaltot egy légmentesen zárható edénybe, közben csorgasd bele a karamellszószt, hogy márványos hatást kapjon.

    A karamellszószt óvatosan csorgasd bele, hogy ne keveredjen túlságosan a fagylaltokkal. Használhatsz bolti karamellszószt, de a házi készítésű még finomabb.

    8

    Tedd a fagylaltot a fagyasztóba legalább 2 órára, hogy megfelelő állagot kapjon.

    Ez a fagyasztási idő segít a fagylaltnak a tökéletes állag elérésében. Ha van rá lehetőséged, használj fém edényt, mert az jobban tartja a hideget.