Egy közepes méretű tálban keverd össze a balzsamecetet, a mézet és az olívaolajat. Ezek az alapok adják a pác édeskés-savanykás jellegét.
A balzsamecet minősége nagyban befolyásolja a pác ízét, érdemes jó minőségűt választani.
Add hozzá a fokhagymaport, hagymaport, füstölt paprikát, fekete borsot, mustárport, kakukkfüvet és a sót. Keverd alaposan össze, amíg minden fűszer egyenletesen eloszlik.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Ha azonnal használod, dörzsöld be vele a húst egyenletesen, hogy minden részen jól befedje.
Masszírozd a pácot a húsba, hogy jobban beszívódjanak az ízek.
Helyezd a bepácolt húst egy zárható zacskóba vagy edénybe, majd hagyd a hűtőben érni legalább 8-12 órán át, hogy az ízek mélyen beivódjanak.
A legjobb, ha 24 órán át pácolod a húst.
Sütés vagy grillezés előtt vedd ki a húst a hűtőből, és hagyd szobahőmérsékletre melegedni kb. 30 percig, hogy egyenletesebben süljön.
A hideg hús lassabban sül, és a közepe nyers maradhat.
Grillezés során locsold meg a húst a maradék páclével, hogy még intenzívebb ízt kapjon, és karamellizálódjon a felületén.
Vigyázz, hogy a méz miatt a pác könnyen megéghet, ezért figyelj a hőfokra.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.