BBQ bordák tálalva sült burgonyával és friss salátával

BBQ bordák

A BBQ bordák a klasszikus amerikai konyha egyik legkedveltebb fogása, amelyet gyakran készítenek családi grillezéseken vagy különleges alkalmakkor. Ez a recept a lassan sült hús omlósságát és a barbecue szósz édes-füstös ízét hozza el az asztalodra. Garantáltan mindenki kedvence lesz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra 30 perc
Teljes 2 óra 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1.5 kg Sertésborda (oldalas)
200 ml Barbecue szósz
1 tk. Fokhagyma por
1 tk. Paprika (őrölt)
1 csipet Őrölt bors
1 tk.
2 ek. Barnacukor
2 ek. Almaecet
2 ek. Napraforgóolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bordákat mosd meg, szárítsd le, majd dörzsöld be sóval, borssal, fokhagyma porral, paprikával és barnacukorral. Hagyd pihenni 30 percig szobahőmérsékleten.

    A száraz pác (rub) segít a bordáknak, hogy ízletes kérget kapjanak a sütés során. A barnacukor karamellizálódik, ami különleges ízt ad.

    2

    Melegítsd elő a sütőt 150°C-ra. Helyezd a bordákat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és fedd le alufóliával. Süsd 2-2,5 órán keresztül, amíg a hús puha és omlós lesz.

    Az alacsony hőfokon történő sütés biztosítja, hogy a hús ne száradjon ki, hanem omlósra párolódjon. A fólia segít a nedvesség megőrzésében.

    3

    Amikor a bordák elkészültek, vedd le a fóliát, és kend meg a hús mindkét oldalát barbecue szósszal.

    Használj jó minőségű, kedvenc barbecue szószodat. A szószréteg legyen egyenletes.

    4

    Emeld a sütő hőmérsékletét 200°C-ra, és süsd további 10-15 percig, hogy a barbecue szósz karamellizálódjon.

    Figyelj oda, hogy a szósz ne égjen meg. Ha túl gyorsan karamellizálódik, csökkentsd a hőmérsékletet, vagy takard le a bordákat alufóliával.

    5

    Tálalás előtt pihentesd a bordákat 5 percig, majd vágd fel egyes bordákra. Friss salátával, sült burgonyával vagy grillezett zöldségekkel kínáld.

    A pihentetés segít a húsrostok ellazulásában, így könnyebben szeletelhető és szaftosabb lesz.