BBQ borsos-barackos pác tálalva

BBQ borsos-barackos pác

Ez a BBQ borsos-barackos pác egyesíti az édes, fűszeres és füstös ízeket egy tökéletes harmóniában. Az őszibarack természetes édessége kiválóan kiegészíti a BBQ szósz füstös jegyeit, míg a frissen őrölt fekete bors enyhe csípősséget ad az ételnek. Az édes és füstös marinádokat már régóta használják az amerikai BBQ hagyományokban, különösen sertéshúsokhoz és csirkéhez. Az őszibarack egy izgalmas csavar ebben a klasszikus ízvilágban, amely frissességet és enyhe savasságot is kölcsönöz. Ez a pác kiváló választás grillezett csirkéhez, sertésbordához vagy akár grillezett zöldségekhez is. Ha még különlegesebb ízt szeretnél, próbáld ki egy kevés fahéjjal vagy bourbonnal megbolondítva!

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
230 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Őszibarackpüré
120 ml BBQ szósz
40 ml Szójaszósz
30 g Méz
2 tk. Frissen őrölt fekete bors
3 gerezd Fokhagyma
10 g Friss gyömbér
1 tk. Chilipehely
30 ml Olívaolaj
20 ml Friss citromlé
1 tk. Füstölt paprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg és pürésítsd az őszibarackot egy turmixgép vagy botmixer segítségével, hogy sima állagot kapj.

    Ha nincs friss őszibarackod, használhatsz konzerv őszibarackot is, de a friss íze sokkal jobb.

    2

    Aprítsd fel a fokhagymát és a friss gyömbért nagyon finomra, hogy az ízek jól elkeveredjenek a pácban.

    A fokhagymát átnyomhatod fokhagymanyomón is.

    3

    Egy közepes méretű tálban keverd össze az őszibarackpürét, a BBQ szószt, a szójaszószt és a mézet. Kevergesd addig, amíg homogén állagot nem kapsz.

    Ha a püré túl sűrű, adhatsz hozzá egy kevés vizet vagy ananászlevet.

    4

    Add hozzá a reszelt gyömbért és fokhagymát, majd szórd bele a chili pelyhet, a füstölt paprikát, a frissen őrölt fekete borsot és az olívaolajat. Keverd jól össze, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak.

    A frissen őrölt fekete bors sokkal aromásabb, mint az előre őrölt.

    5

    Öntsd hozzá a friss citromlevet, amely enyhén savas és frissítő ízt ad a pácnak.

    A citromlé segít a húsok porhanyóssá tételében.

    6

    A pácolni kívánt húsokat vagy zöldségeket helyezd egy zárható tasakba vagy tálba, majd öntsd rá a pácot. Jól forgasd át, hogy mindenhol bevonja az alapanyagot.

    A tasakban könnyebb a húst forgatni, hogy mindenhol érje a pác.

    7

    Fedd le a tálat, vagy zárd le a tasakot, és tedd a hűtőbe legalább 2 órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakán át hagyod pácolódni.

    Minél tovább pácolódik a hús, annál ízletesebb lesz.

    8

    Használat előtt vedd ki a pácolt alapanyagot a hűtőből, és hagyd szobahőmérsékleten 10-15 percig állni, hogy egyenletesen süljön majd a grillezés során.

    A hideg hús lassabban sül, és a közepe nyers maradhat.