BBQ csirkecomb citromos-mézes måzban tålalva

BBQ csirkecomb citromos-mézes måzban

A citromos-mĂ©zes BBQ csirkecomb egy igazi klasszikus, amely tökĂ©letes egyensĂșlyt teremt az Ă©des Ă©s fĂŒstös Ă­zek között. Az amerikai BBQ hagyomĂĄnyok szerint a csirkĂ©t fƱszeres pĂĄcban Ă©rlelik, majd lassan grillezik, hogy a hĂșs szaftos maradjon, mĂ­g a kĂŒlseje kissĂ© karamellizĂĄlĂłdik. A mĂ©z nemcsak finom Ă©des Ă­zt ad, hanem gyönyörƱen karamellizĂĄlja is a hĂșs felszĂ­nĂ©t, mĂ­g a citromlĂ© frissessĂ©get kölcsönöz az Ă©telnek. Tipp: Ha extra ropogĂłs bevonatot szeretnĂ©l, az utolsĂł pĂĄr percben pirĂ­tsd meg magasabb hƑmĂ©rsĂ©kleten, hogy a glazĂșr karamellizĂĄlĂłdjon!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
760 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1000 g Csirkecomb
⭕ 2 tk. Só
⭕ 1 tk. Fekete bors
⭕ 1 tk. Fokhagymapor
⭕ 2 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 2 ek. Barna cukor
⭕ 2 ek. Worcestershire szósz
⭕ 150 ml BBQ szósz
⭕ 3 ek. MĂ©z
⭕ 2 ek. CitromlĂ©
⭕ 2 ek. Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat vedd ki a hƱtƑbƑl, Ă©s hagyd szobahƑmĂ©rsĂ©kleten pihenni legalĂĄbb 20 percig, hogy egyenletesen sĂŒljön meg.

    A pihentetĂ©s segĂ­t abban, hogy a hĂșs egyenletesebben sĂŒljön ĂĄt, Ă©s ne maradjon belĂŒl nyers.

    2

    Egy kis tĂĄlban keverd össze a sĂłt, borsot, fokhagymaport, fĂŒstölt paprikĂĄt Ă©s barna cukrot. Ez lesz a szĂĄraz fƱszerkeverĂ©k.

    A fƱszereket elƑre összekeverve biztosĂ­thatod, hogy egyenletesen oszlanak el a hĂșson.

    3

    Dörzsöld be a csirkecombokat olívaolajjal, majd egyenletesen szórd meg a fƱszerkeverékkel. Masszírozd bele, hogy jól tapadjon.

    Az olĂ­vaolaj segĂ­t a fƱszereknek megtapadni, Ă©s a hĂșs is szaftosabb lesz tƑle.

    4

    MelegĂ­tsd elƑ a grillt közepes hƑmĂ©rsĂ©kletre (kb. 180°C). Ha sĂŒtƑben sĂŒtöd, ĂĄllĂ­tsd be 200°C-ra lĂ©gkeverĂ©ses fokozaton.

    Fontos a megfelelƑ hƑmĂ©rsĂ©klet beĂĄllĂ­tĂĄsa, hogy a hĂșs ne Ă©gjen meg, de ĂĄtsĂŒljön.

    5

    Helyezd a csirkecombokat a grillrĂĄcsra vagy egy sĂŒtƑrĂĄcsra, Ă©s sĂŒsd 30-35 percig, közben egyszer fordĂ­tsd meg, hogy egyenletesen ĂĄtsĂŒljön.

    A sĂŒtĂ©si idƑ fĂŒgg a combok mĂ©retĂ©tƑl, ezĂ©rt ellenƑrizd, hogy teljesen ĂĄtsĂŒltek-e. A hĂșsleveknek tisztĂĄnak kell lenniĂŒk, ha beleszĂșrsz egy villĂĄt.

    6

    Egy kis edényben keverd össze a mézet, a citromlevet és a BBQ szószt. Ez lesz a csirkecombok måza.

    A måz hozzåvalóit ízlés szerint variålhatod. Ha pikånsabban szereted, adhatsz hozzå egy kis chilit.

    7

    Az utolsó 10 percben kezd el kenegetni a csirkecombokat a citromos-mézes BBQ szósszal. Kend be minden oldalåt, hogy szép måzas bevonatot kapjon.

    A måzat többször kend rå a combokra, hogy vastagabb, ragacsosabb réteget kapj. Vigyåzz, hogy a cukortartalom miatt könnyen megéghet!

    8

    Vedd le a csirkecombokat a grillrƑl vagy a sĂŒtƑbƑl, Ă©s hagyd pihenni 10 percig, mielƑtt tĂĄlalod. Így a hĂșs szaftos marad Ă©s az Ă­zek összeĂ©rnek.

    A pihentetĂ©s alatt a hĂșsrostok ellazulnak, Ă­gy a hĂșs szaftosabb lesz.