BBQ csirkeszív tálalva

BBQ csirkeszív

A csirkeszív az egyik legegészségesebb és legízesebb belsőség, amelyet számos kultúra nagyra értékel. A japán yakitori stílusú grillezésben, valamint a dél-amerikai churrasco konyhában is kiemelkedő szerepet kap. Az amerikai BBQ hagyományokban a csirkeszív különleges ízvilága tökéletesen harmonizál a füstös BBQ szósszal, miközben a lassú grillezés biztosítja a hús szaftosságát. Tipp: Ha még gazdagabb ízt szeretnél, hagyd a csirkeszíveket egy éjszakán át pácolódni BBQ pácban, hogy az aromák mélyebben átjárják a húst!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Csirkeszív
1 tk.
1 tk. Fekete bors
1 tk. Fokhagymapor
1 tk. Füstölt paprika
1 ek. Barna cukor
150 ml BBQ szósz
1 ek. Worcestershire szósz
1 ek. Almaecet
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkeszíveket alaposan mosd meg hideg vízben, majd vágd le róluk a felesleges hártyákat és ereket.

    A szíveket alaposan tisztítsd meg, hogy ne maradjon rajtuk vér vagy hártya.

    2

    Egy kis tálban keverd össze a sót, borsot, fokhagymaport, füstölt paprikát és barna cukrot.

    A fűszereket ízlés szerint variálhatod, használhatsz például chiliport vagy cayenne borsot a pikánsabb ízért.

    3

    A csirkeszíveket helyezd egy tálba, és dörzsöld be olívaolajjal, majd szórd meg a fűszerkeverékkel. Jól keverd össze, hogy mindenhol bevonja a fűszer.

    Az olívaolaj segít a fűszereknek megtapadni, és a szívek is szaftosabbak lesznek tőle.

    4

    Melegítsd elő a grillt közepes hőmérsékletre (kb. 180°C). Ha sütőben sütöd, állítsd be 200°C-ra légkeveréses fokozaton.

    A magas hőmérséklet segít, hogy a szívek gyorsan átsüljenek és ne legyenek rágósak.

    5

    Fűzd a csirkeszíveket nyársra, vagy helyezd őket egy grillrácsra, és süsd kb. 8-10 percig, közben időnként megforgatva, hogy minden oldala egyenletesen átsüljön.

    A szívek nagyon gyorsan átsülnek, ezért figyelj rájuk, hogy ne égjenek meg. Akkor jók, ha már nem véresek, de még nem szárazak.

    6

    Egy kis edényben keverd össze a BBQ szószt, a Worcestershire szószt és az almaecetet. Ez lesz a csirkeszívek máza.

    Az almaecet segít lágyítani a szívek ízét.

    7

    Az utolsó 5 percben kezdd el kenegetni a csirkeszíveket a BBQ mázzal, és süsd tovább, hogy kissé karamellizálódjon rajtuk.

    A mázat csak a végén kend rá, mert a cukortartalom miatt könnyen megéghet.

    8

    Vedd le a csirkeszíveket a grillről vagy a sütőből, és hagyd pihenni 5 percig. Tálald friss zöldségekkel vagy rizzsel.

    A pihentetés után a szívek szaftosabbak lesznek.