BBQ dijoni fokhagymĂĄs szĂłsz tĂĄlalva

BBQ dijoni fokhagymĂĄs szĂłsz

Ez a BBQ dijoni fokhagymĂĄs szĂłsz a klasszikus amerikai BBQ szĂłsz Ă©s a francia dijoni mustĂĄr talĂĄlkozĂĄsa. A mustĂĄr savassĂĄga Ă©s karakteres Ă­ze tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a BBQ szĂłsz fĂŒstös Ă©dessĂ©gĂ©t, mĂ­g a fokhagyma mĂ©lyebb Ă­zrĂ©teget ad az egĂ©sz keverĂ©knek. A dijoni mustĂĄrt eredetileg FranciaorszĂĄgban fejlesztettĂ©k ki, ahol a finomra Ƒrölt mustĂĄrmagokbĂłl egy sima, intenzĂ­v Ă­zƱ szĂłsz szĂŒletett. Ez a BBQ vĂĄltozat ötvözi a klasszikus BBQ mĂĄrtĂĄsok gazdagsĂĄgĂĄt a dijoni mustĂĄr pikĂĄns karakterĂ©vel, amely kivĂĄlĂłan passzol grillezett hĂșsokhoz Ă©s zöldsĂ©gekhez. Ez a szĂłsz remekĂŒl hasznĂĄlhatĂł csirkĂ©hez, sertĂ©shez vagy akĂĄr hamburgerekhez is. Ha egy mĂ©g intenzĂ­vebb Ă­zvilĂĄgot szeretnĂ©l, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s cayenne borsot vagy egy csepp whisky-t a mĂ©lyebb aromĂĄkĂ©rt!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 8 perc
Teljes 18 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 150 ml BBQ szósz
⭕ 50 g Dijoni mustár
⭕ 30 ml Szójaszósz
⭕ 40 g MĂ©z
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 20 ml Friss citromlĂ©
⭕ 1 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 0.5 tk. Chilipehely
⭕ 30 ml Olívaolaj
⭕ 1 tk. Frissen Ƒrölt fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    Håmozd meg és reszeld le a fokhagymåt nagyon finomra, hogy az íze teljesen elkeveredjen a szószban.

    A fokhagymåt fokhagymanyomóval is pépesítheted.

    2

    Egy közepes méretƱ edényben keverd össze a BBQ szószt, a dijoni mustårt, a szójaszószt és a mézet. Melegítsd alacsony långon, hogy az ízek összeérjenek.

    Ügyelj rĂĄ, hogy ne forrald fel a szĂłszt, mert a mĂ©z megĂ©ghet.

    3

    Add hozzĂĄ a reszelt fokhagymĂĄt, majd szĂłrd bele a fĂŒstölt paprikĂĄt, a chili pelyhet Ă©s a fekete borsot. Keverd jĂłl össze, Ă©s fƑzd 5 percig.

    A chili pehely mennyiségét ízlés szerint våltoztathatod.

    4

    Öntsd hozzĂĄ a friss citromlevet Ă©s az olĂ­vaolajat, majd keverd alaposan össze, hogy selymes ĂĄllagot kapj.

    A citromlĂ© frissessĂ©gĂ©tƑl fĂŒggƑen lehet, hogy több vagy kevesebb kell belƑle.

    5

    FƑzd tovĂĄbbi 2-3 percig alacsony lĂĄngon, majd hagyd kihƱlni. A szĂłsz hƱtƑben tĂĄrolva 5-7 napig elĂĄll.

    A kihƱlt szósz sƱrƱbb lesz.