BBQ füstölt cayenne borsos pác keverék egy tálban

BBQ füstölt cayenne borsos pác

A cayenne borsos BBQ pác egy igazi tüzes fűszerkeverék, amelyet az amerikai dél barbecue kultúrája inspirált. A cayenne bors intenzív csípőssége tökéletesen kiegészíti a füstölt paprika mély ízvilágát, miközben a barnacukor finoman kiegyensúlyozza az erőteljes fűszereket. Ez a pác különösen ajánlott sertés- és csirkehúsokhoz, de marhahúshoz is kiváló választás. A hosszabb pácolási idő alatt az ízek teljesen átjárják a húst, így minden falat egy igazi BBQ-élményt nyújt. Ha szereted az intenzív, csípős ízeket, akkor ez a pác tökéletes választás lesz számodra!

Előkészület 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
185 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
50 ml Olívaolaj
30 ml Almaecet
50 g Barnacukor
10 g Fokhagymapor
10 g Hagymapor
15 g Füstölt paprika
10 g Fekete bors
10 g Cayenne bors
5 g Őrölt római kömény
5 g Szárított kakukkfű
10 g

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes tálban keverd össze az olívaolajat, az almaecetet és a barnacukrot. Ezek az összetevők adják a pác gazdag alapját.

    Az almaecet helyett használhatsz más típusú ecetet is, például fehérborecetet vagy balzsamecetet, de az íz eltérő lesz. A barnacukor helyett használhatsz mézet is, de ebben az esetben csökkentsd a mennyiségét, mert a méz édesebb.

    2

    Add hozzá a fokhagymaport, hagymaport, füstölt paprikát, fekete borsot, cayenne borsot, római köményt, kakukkfüvet és a sót. Keverd alaposan össze, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. A cayenne bors adja a csípősséget, ha nem szereted a csípőset, csökkentsd a mennyiségét vagy hagyd ki.

    3

    Ha azonnal használod, kend be vele egyenletesen a húst, hogy minden részen jól befedje.

    Használj ecsetet a pác egyenletes elkenéséhez. Így biztosíthatod, hogy a hús minden része be legyen vonva.

    4

    Helyezd a bepácolt húst egy zárható zacskóba vagy edénybe, majd hagyd a hűtőben érni legalább 8-12 órán át, hogy az ízek mélyen beivódjanak.

    A hosszú pácolási idő alatt a hús jobban átveszi az ízeket, és puhább lesz. Ha nincs ennyi időd, legalább 2-3 órát pácold.

    5

    Sütés vagy grillezés előtt vedd ki a húst a hűtőből, és hagyd szobahőmérsékletre melegedni kb. 30 percig, hogy egyenletesebben süljön.

    A szobahőmérsékletű hús egyenletesebben sül, mert nincs nagy hőmérsékletkülönbség a hús belseje és külseje között.

    6

    Grillezés során locsold meg a húst a maradék páclével, hogy még intenzívebb, karamellizált ízt kapjon.

    A páclével való locsolgatás segít megőrizni a hús nedvességtartalmát, és karamellizált, édes ízt ad neki. Vigyázz, hogy ne locsold túl, mert a cukor a pácban könnyen megéghet.