BBQ fĂŒstölt fokhagymĂĄs szĂłsz tĂĄlalva

BBQ fĂŒstölt fokhagymĂĄs szĂłsz

A sĂŒlt fokhagyma Ă©des Ă©s krĂ©mes textĂșrĂĄja tökĂ©letes kiegĂ©szĂ­tƑje ennek a fĂŒstös BBQ szĂłsznak. A fokhagyma sĂŒtĂ©s közben karamellizĂĄlĂłdik, ami mĂ©lyebb, gazdagabb Ă­zt ad a szĂłsznak, miközben a fĂŒstölt paprika Ă©s a chili pelyhek egy kis pikĂĄnssĂĄgot kölcsönöznek. IdeĂĄlis vĂĄlasztĂĄs grillezett hĂșsokhoz, hamburgerekhez vagy sĂŒlt krumpli mellĂ©.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 5 ek. BBQ szósz
⭕ 5 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 ek. Barnacukor
⭕ 1 ek. Almaecet
⭕ 1 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 1 tk. Fokhagyma por
⭕ 0.5 tk. Chili pehely
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 50 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymagerezdeket hĂĄmozzuk meg, majd alufĂłliĂĄba csomagolva csepegtessĂŒnk rĂĄ olĂ­vaolajat, Ă©s sĂŒssĂŒk 180°C-on 15 percig, amĂ­g megpuhul Ă©s karamellizĂĄlĂłdik.

    A fokhagymĂĄt ne sĂŒsd tĂșl, mert megkeseredhet. Akkor jĂł, ha puha Ă©s aranybarna szĂ­nƱ. A sĂŒtĂ©s helyett a fokhagymĂĄt serpenyƑben is megpirĂ­thatod.

    2

    Egy közepes mĂ©retƱ serpenyƑben keverjĂŒk össze a BBQ szĂłszt, a barnacukrot, az almaecetet, a fĂŒstölt paprikĂĄt, a fokhagymaport, a chili pelyhet, a sĂłt Ă©s a fekete borsot.

    Ha nincs fĂŒstölt paprikĂĄd, hasznĂĄlhatsz sima pirospaprikĂĄt, de az Ă­ze nem lesz olyan fĂŒstös. A chili pehely helyett hasznĂĄlhatsz aprĂłra vĂĄgott friss chilit is.

    3

    Adjuk hozzĂĄ a sĂŒlt fokhagymĂĄt, majd botmixerrel pĂŒrĂ©sĂ­tsĂŒk a szĂłszt, hogy krĂ©mes ĂĄllagot kapjunk.

    A botmixer helyett hasznĂĄlhatsz turmixgĂ©pet is. Ha nincs egyik sem, a sĂŒlt fokhagymĂĄt villĂĄval törd össze, Ă©s Ășgy keverd a szĂłszba.

    4

    Közepes lĂĄngon fƑzzĂŒk tovĂĄbbi 5 percig, amĂ­g az Ă­zek jĂłl összeĂ©rnek.

    FƑzĂ©s közben folyamatosan kevergesd, hogy ne Ă©gjen le.

    5

    Ha szĂŒksĂ©ges, adjunk hozzĂĄ vizet, hogy elĂ©rjĂŒk a kĂ­vĂĄnt ĂĄllagot, majd hagyjuk kissĂ© hƱlni.

    A vizet aprĂĄnkĂ©nt adagold, hogy ne legyen tĂșl hĂ­g a szĂłsz.

    6

    TĂĄlaljuk sĂŒlt hĂșsok, grillezett zöldsĂ©gek vagy sĂŒlt krumpli mellĂ©.

    A szĂłszt hƱtƑben tĂĄrolhatod nĂ©hĂĄny napig. TĂĄlalĂĄs elƑtt melegĂ­tsd fel.