BBQ fűszeres-mustáros pác keverék egy tálban

BBQ fűszeres-mustáros pác

A mustáros BBQ pác egy klasszikus amerikai barbecue technikát követ, amely különösen népszerű a dél-karolinai grillezés hagyományában. A dijoni mustár intenzív ízt ad a pácnak, amelyet a füstölt paprika és a barnacukor tökéletesen kiegészít. Ez a pác kiválóan alkalmas csirkéhez, sertéshúshoz vagy akár grillezett zöldségekhez is. A hosszabb érlelési idő alatt a mustár segít a hús rostjainak megpuhításában, így a végeredmény szaftos és ízletes lesz. Ha még intenzívebb ízvilágot szeretnél, sütés előtt egy kevés extra fűszert is dörzsölj a húsra.

Előkészület 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
100 g Dijoni mustár
50 ml Olívaolaj
30 ml Almaecet
50 g Barnacukor
10 g Fokhagymapor
10 g Hagymapor
15 g Füstölt paprika
10 g Fekete bors
5 g Őrölt római kömény
5 g Szárított kakukkfű
10 g

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes tálban keverd össze a dijoni mustárt, az olívaolajat és az almaecetet. Ezek az összetevők adják a pác gazdag alapját.

    A legjobb eredmény érdekében használj jó minőségű dijoni mustárt és extra szűz olívaolajat.

    2

    Add hozzá a barnacukrot, fokhagymaport, hagymaport, füstölt paprikát, fekete borsot, római köményt, kakukkfüvet és a sót. Keverd alaposan össze, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint módosíthatod. Ha pikánsabban szereted, adj hozzá egy kevés chiliport vagy cayenne borsot.

    3

    Ha azonnal használod, kend be vele egyenletesen a húst, hogy minden részen jól befedje.

    A pácot alaposan masszírozd bele a húsba, hogy az ízek jobban beivódjanak.

    4

    Helyezd a bepácolt húst egy zárható zacskóba vagy edénybe, majd hagyd a hűtőben érni legalább 8-12 órán át, hogy az ízek mélyen beivódjanak.

    A húst akár 24 óráig is pácolhatod a hűtőben, hogy még intenzívebb ízt kapj. Fontos, hogy légmentesen zárd le, hogy ne száradjon ki.

    5

    Sütés vagy grillezés előtt vedd ki a húst a hűtőből, és hagyd szobahőmérsékletre melegedni kb. 30 percig, hogy egyenletesebben süljön.

    Ez a lépés elengedhetetlen ahhoz, hogy a hús egyenletesen átsüljön. Ha hidegen teszed a grillre, a külseje hamarabb megég, míg a belseje nyers marad.

    6

    Grillezés során locsold meg a húst a maradék páclével, hogy még intenzívebb, karamellizált ízt kapjon.

    A páclével való locsolgatás során figyelj arra, hogy a hús ne égjen meg. Ha a pác túl gyorsan karamellizálódik, csökkentsd a hőfokot.