BBQ gránátalmás pikáns pác tálalva

BBQ gránátalmás pikáns pác

Ez a BBQ gránátalmás pikáns pác a közel-keleti és nyugati ízvilág tökéletes kombinációja. A gránátalma természetes savtartalma és édes aromája egyedülálló karaktert ad ennek a pácnak, amely remekül kiegészíti a grillezett húsokat. A gránátalma szirupokat és leveket hagyományosan a közel-keleti és mediterrán konyhákban használják, hogy mélyebb, gazdagabb ízt adjanak az ételeknek. Itt egy modern BBQ variációban ötvöztük füstös és csípős fűszerekkel, hogy igazán egyedi és izgalmas pácolási lehetőséget kínáljon. Tökéletes választás csirkéhez, sertéshúshoz vagy akár grillezett zöldségekhez is. Ha még intenzívebb ízekre vágysz, próbálj meg egy kis fahéjat vagy római köményt hozzáadni!

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 ml Gránátalmalé
120 ml BBQ szósz
40 ml Szójaszósz
30 g Méz
3 gerezd Fokhagyma
10 g Friss gyömbér
1 tk. Chilipehely
30 ml Olívaolaj
20 ml Friss lime leve
1 tk. Füstölt paprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg és reszeld le a fokhagymát és a gyömbért, hogy intenzívebb ízű pácot kapj.

    Használj friss gyömbért és fokhagymát a legjobb ízhatás érdekében. A gyömbért finomra reszeld, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok.

    2

    Egy tálban keverd össze a gránátalmalevet, a BBQ szószt, a szójaszószt és a mézet. Kevergesd addig, amíg a méz teljesen feloldódik.

    A gránátalmalevet frissen facsard ki, vagy használj jó minőségű, hozzáadott cukor nélküli bolti változatot. Ha nincs gránátalmalé, helyettesítheted áfonyalével is.

    3

    Add hozzá a reszelt gyömbért és fokhagymát, majd szórd bele a chili pelyhet, a füstölt paprikát és az olívaolajat. Keverd jól össze, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak.

    A chili pehely mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Az olívaolaj segít az ízeknek jobban összeérni és a húsok puhábbak lesznek tőle.

    4

    Öntsd hozzá a lime levét, amely frissességet ad a pácnak, és segít a húsok puhításában.

    A lime levét közvetlenül a felhasználás előtt facsard ki a legfrissebb íz érdekében.

    5

    A pácolni kívánt húsokat vagy zöldségeket helyezd egy zárható tasakba vagy tálba, majd öntsd rá a pácot. Jól forgasd át, hogy mindenhol bevonja az alapanyagot.

    Ha tasakot használsz, távolítsd el a lehető legtöbb levegőt, hogy a pác jobban érintkezzen az alapanyaggal.

    6

    Fedd le a tálat, vagy zárd le a tasakot, és tedd a hűtőbe legalább 2 órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakán át hagyod pácolódni.

    Minél tovább pácolódik az alapanyag, annál intenzívebbek lesznek az ízek. A csirkét és a halat rövidebb ideig, a vörös húsokat hosszabb ideig pácolhatod.

    7

    Használat előtt vedd ki a pácolt alapanyagot a hűtőből, és hagyd szobahőmérsékleten 10-15 percig állni, hogy egyenletesen süljön majd a grillezés során.

    Ne dobd ki a maradék pácot! Főzd fel, és locsold meg vele a húst grillezés közben a még intenzívebb ízhatás érdekében. Fontos, hogy a fel nem használt pácot forrald fel a biztonság kedvéért.