Hámozd meg és reszeld le a fokhagymát és a gyömbért, hogy intenzívebb ízű pácot kapj.
Használj friss gyömbért és fokhagymát a legjobb ízhatás érdekében. A gyömbért finomra reszeld, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok.
Egy tálban keverd össze a gránátalmalevet, a BBQ szószt, a szójaszószt és a mézet. Kevergesd addig, amíg a méz teljesen feloldódik.
A gránátalmalevet frissen facsard ki, vagy használj jó minőségű, hozzáadott cukor nélküli bolti változatot. Ha nincs gránátalmalé, helyettesítheted áfonyalével is.
Add hozzá a reszelt gyömbért és fokhagymát, majd szórd bele a chili pelyhet, a füstölt paprikát és az olívaolajat. Keverd jól össze, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak.
A chili pehely mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Az olívaolaj segít az ízeknek jobban összeérni és a húsok puhábbak lesznek tőle.
Öntsd hozzá a lime levét, amely frissességet ad a pácnak, és segít a húsok puhításában.
A lime levét közvetlenül a felhasználás előtt facsard ki a legfrissebb íz érdekében.
A pácolni kívánt húsokat vagy zöldségeket helyezd egy zárható tasakba vagy tálba, majd öntsd rá a pácot. Jól forgasd át, hogy mindenhol bevonja az alapanyagot.
Ha tasakot használsz, távolítsd el a lehető legtöbb levegőt, hogy a pác jobban érintkezzen az alapanyaggal.
Fedd le a tálat, vagy zárd le a tasakot, és tedd a hűtőbe legalább 2 órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakán át hagyod pácolódni.
Minél tovább pácolódik az alapanyag, annál intenzívebbek lesznek az ízek. A csirkét és a halat rövidebb ideig, a vörös húsokat hosszabb ideig pácolhatod.
Használat előtt vedd ki a pácolt alapanyagot a hűtőből, és hagyd szobahőmérsékleten 10-15 percig állni, hogy egyenletesen süljön majd a grillezés során.
Ne dobd ki a maradék pácot! Főzd fel, és locsold meg vele a húst grillezés közben a még intenzívebb ízhatás érdekében. Fontos, hogy a fel nem használt pácot forrald fel a biztonság kedvéért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.