BBQ grillezett ananászos chutney tálalva

BBQ grillezett ananászos chutney

Az ananászos chutney az indiai konyhából származik, és az édes-savanyú-fűszeres ízvilág tökéletes kombinációját hozza létre. A grillezett ananász mélyebb, füstös ízt kap, ami a BBQ szósszal és a fűszerekkel még izgalmasabbá válik. Ez a chutney kiváló kiegészítője grillezett húsoknak, sajtoknak vagy akár pirítósnak is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss ananász
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Gyömbér
3 ek. Barna cukor
2 ek. Almaecet
3 ek. BBQ szósz
0.5 tk. Chili pehely
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az ananászt hámozzuk meg, vágjuk vastagabb szeletekre, hogy könnyen grillezhető legyen.

    Érdemesebb a vastagabb szeleteket választani, mert azok kevésbé esnek szét a grillen.

    2

    Melegítsük elő a grillt közepes hőmérsékletre, és kenjük meg az ananászszeleteket egy kevés olívaolajjal.

    Az olívaolaj segít megakadályozni, hogy az ananász leragadjon a grillrácsra.

    3

    Helyezzük az ananászt a grillrácsra, és süssük oldalanként 3-4 percig, amíg enyhén karamellizálódik és grillcsíkokat kap.

    Figyeljünk oda, hogy ne égjen meg az ananász. A karamellizálódás során keletkező cukor könnyen odaéghet.

    4

    Vegyük le a grillről az ananászt, és aprítsuk fel kisebb kockákra.

    Hagyjuk kicsit hűlni az ananászt, mielőtt felaprítjuk, hogy ne égessük meg a kezünket.

    5

    Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, és dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd adjuk hozzá a reszelt gyömbért.

    A hagymát és a fokhagymát alacsony lángon dinszteljük, hogy ne égjenek meg, és ne legyenek keserűek.

    6

    Adjuk hozzá a barna cukrot, az almaecetet, a BBQ szószt, a chili pelyhet, a füstölt paprikát, a sót és a borsot. Keverjük jól össze.

    A chili pehely mennyiségét ízlés szerint állíthatjuk, attól függően, hogy mennyire szeretjük csípősen.

    7

    Végül keverjük bele a grillezett ananászt, és főzzük alacsony lángon további 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Időnként keverjük meg, hogy ne ragadjon le az aljára.

    8

    Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kissé hűlni. Melegen vagy hidegen tálaljuk grillezett húsok, sajtok vagy pirítós mellé.

    A chutney-t hűtőben tárolva néhány napig eláll.