Mosd meg az Ćszibarackokat, vĂĄgd fĂ©lbe, Ă©s tĂĄvolĂtsd el a magot. Ha szeretnĂ©d, hagyhatod a hĂ©jĂĄt rajta, hogy grillezĂ©s közben megĆrizze a formĂĄjĂĄt.
A hĂ©j segĂt megĆrizni a barack formĂĄjĂĄt, de ha nem szereted a hĂ©jĂĄt, nyugodtan hĂĄmozd meg. Ărett, de nem tĂșl puha barackokat vĂĄlassz a grillezĂ©shez.
Egy kis tĂĄlban keverd össze a mĂ©zet, az olvasztott vajat, a reszelt gyömbĂ©rt, a citromlevet, a fahĂ©jat Ă©s a vanĂlia kivonatot.
A gyömbĂ©r mennyisĂ©gĂ©t ĂzlĂ©s szerint ĂĄllĂtsd be. Ha szereted a pikĂĄns Ăzeket, tegyĂ©l bele több gyömbĂ©rt. A citromlĂ© helyett hasznĂĄlhatsz narancslevet is.
Ecsettel kend be az Ćszibarack vĂĄgott oldalĂĄt az elkĂ©szĂtett mĂ©zes-gyömbĂ©res keverĂ©kkel, majd hagyd ĂĄllni 5-10 percig, hogy az Ăzek jĂłl beszĂvĂłdjanak.
A pĂĄcolĂĄs segĂt, hogy a barackok mĂ©g Ăzletesebbek legyenek. Ha van idĆd, akĂĄr 30 percig is pĂĄcolhatod Ćket.
ForrĂłsĂtsd fel a grillt közepes-magas hĆfokon. Kend meg a rĂĄcsot egy kevĂ©s olvasztott vajjal, hogy a barack ne ragadjon le.
A vaj helyett hasznĂĄlhatsz olajat is, de a vaj finomabb Ăzt ad. GyĆzĆdj meg rĂłla, hogy a rĂĄcs tiszta, mielĆtt megkened.
Helyezd a barackokat a vĂĄgott felĂŒkkel lefelĂ© a grillrĂĄcsra, Ă©s sĂŒsd 3-4 percig, amĂg karamellizĂĄlt grillcsĂkok nem keletkeznek rajtuk.
Figyelj oda, hogy ne Ă©gjenek meg a barackok. Ha tĂșl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a hĆfokot.
FordĂtsd meg a barackokat, Ă©s sĂŒsd tovĂĄbbi 2 percig, hogy az egĂ©sz gyĂŒmölcs ĂĄtmelegedjen Ă©s mĂ©g szaftosabb legyen.
A barackok akkor vannak kĂ©szen, ha puhĂĄk Ă©s szaftosak. Ha nem vagy biztos benne, szĂșrj bele egy villĂĄt.
TĂĄlalĂĄs elĆtt locsold meg a maradĂ©k mĂ©zes-gyömbĂ©res keverĂ©kkel, Ă©s ha szeretnĂ©d, szĂłrd meg aprĂtott mandulĂĄval az extra ropogĂłs textĂșrĂĄĂ©rt.
A barackokat tĂĄlalhatod vanĂliafagyival vagy tejszĂnhabbal is. Ha szereted a diĂłs Ăzt, szĂłrhatsz rĂĄ aprĂtott diĂłt is. A menta levelekkel dĂszĂtve mĂ©g szebb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.