BBQ grillezett mĂ©zes-gyömbĂ©res Ƒszibarack tĂĄlalva

BBQ grillezett mĂ©zes-gyömbĂ©res Ƒszibarack

A grillezett mĂ©zes-gyömbĂ©res Ƒszibarack egy kĂŒlönleges nyĂĄri desszert, amely a gyĂŒmölcs termĂ©szetes Ă©dessĂ©gĂ©t emeli ki a fĂŒstös grillezĂ©si technikĂĄval. A mĂ©z Ă©s a gyömbĂ©r kombinĂĄciĂłja friss Ă©s fƱszeres Ă­zvilĂĄgot teremt, amely tökĂ©letesen harmonizĂĄl az Ƒszibarack lĂ©dĂșs textĂșrĂĄjĂĄval. A grillezett gyĂŒmölcsök nĂ©pszerƱek a mediterrĂĄn Ă©s ĂĄzsiai konyhĂĄkban, ahol gyakran kombinĂĄljĂĄk Ƒket mĂ©zes, citrusos Ă©s fƱszeres marinĂĄdokkal. A mĂ©z enyhe karamellizĂĄlĂłdĂĄsa Ă©s a gyömbĂ©r csĂ­pƑs melegsĂ©ge egyedi karaktert ad ennek a desszertnek, amely akĂĄr köretkĂ©nt is tĂĄlalhatĂł grillezett hĂșsok mellĂ©. Ez a recept tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy nyĂĄri grillparti kĂŒlönlegessĂ©gekĂ©nt, de akĂĄr önĂĄllĂł desszertkĂ©nt is tĂĄlalhatĂł. Ha mĂ©g izgalmasabb Ă­zĂ©lmĂ©nyre vĂĄgysz, prĂłbĂĄld meg vanĂ­liafagyival vagy joghurttal tĂĄlalni!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 6 perc
Teljes 16 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db Friss Ƒszibarack
⭕ 50 g MĂ©z
⭕ 30 ml Olvasztott vaj
⭕ 10 g Friss gyömbĂ©r
⭕ 20 ml Friss citromlĂ©
⭕ 1 tk. FahĂ©j
⭕ 1 tk. Vanília kivonat
⭕ 30 g Aprított mandula (opcionális)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg az Ƒszibarackokat, vĂĄgd fĂ©lbe, Ă©s tĂĄvolĂ­tsd el a magot. Ha szeretnĂ©d, hagyhatod a hĂ©jĂĄt rajta, hogy grillezĂ©s közben megƑrizze a formĂĄjĂĄt.

    A hĂ©j segĂ­t megƑrizni a barack formĂĄjĂĄt, de ha nem szereted a hĂ©jĂĄt, nyugodtan hĂĄmozd meg. Érett, de nem tĂșl puha barackokat vĂĄlassz a grillezĂ©shez.

    2

    Egy kis tålban keverd össze a mézet, az olvasztott vajat, a reszelt gyömbért, a citromlevet, a fahéjat és a vanília kivonatot.

    A gyömbér mennyiségét ízlés szerint ållítsd be. Ha szereted a pikåns ízeket, tegyél bele több gyömbért. A citromlé helyett hasznålhatsz narancslevet is.

    3

    Ecsettel kend be az Ƒszibarack vĂĄgott oldalĂĄt az elkĂ©szĂ­tett mĂ©zes-gyömbĂ©res keverĂ©kkel, majd hagyd ĂĄllni 5-10 percig, hogy az Ă­zek jĂłl beszĂ­vĂłdjanak.

    A pĂĄcolĂĄs segĂ­t, hogy a barackok mĂ©g Ă­zletesebbek legyenek. Ha van idƑd, akĂĄr 30 percig is pĂĄcolhatod Ƒket.

    4

    ForrĂłsĂ­tsd fel a grillt közepes-magas hƑfokon. Kend meg a rĂĄcsot egy kevĂ©s olvasztott vajjal, hogy a barack ne ragadjon le.

    A vaj helyett használhatsz olajat is, de a vaj finomabb ízt ad. GyƑzƑdj meg róla, hogy a rács tiszta, mielƑtt megkened.

    5

    Helyezd a barackokat a vĂĄgott felĂŒkkel lefelĂ© a grillrĂĄcsra, Ă©s sĂŒsd 3-4 percig, amĂ­g karamellizĂĄlt grillcsĂ­kok nem keletkeznek rajtuk.

    Figyelj oda, hogy ne Ă©gjenek meg a barackok. Ha tĂșl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a hƑfokot.

    6

    FordĂ­tsd meg a barackokat, Ă©s sĂŒsd tovĂĄbbi 2 percig, hogy az egĂ©sz gyĂŒmölcs ĂĄtmelegedjen Ă©s mĂ©g szaftosabb legyen.

    A barackok akkor vannak kĂ©szen, ha puhĂĄk Ă©s szaftosak. Ha nem vagy biztos benne, szĂșrj bele egy villĂĄt.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt locsold meg a maradĂ©k mĂ©zes-gyömbĂ©res keverĂ©kkel, Ă©s ha szeretnĂ©d, szĂłrd meg aprĂ­tott mandulĂĄval az extra ropogĂłs textĂșrĂĄĂ©rt.

    A barackokat tålalhatod vaníliafagyival vagy tejszínhabbal is. Ha szereted a diós ízt, szórhatsz rå aprított diót is. A menta levelekkel díszítve még szebb lesz.