BBQ grillezett padlizsános kebab tálalva

BBQ grillezett padlizsános kebab

A BBQ grillezett padlizsános kebab egy fantasztikus mediterrán ihletésű fogás, amely tökéletesen ötvözi a grillezett padlizsán krémességét a csicseriborsó laktató állagával. A füstös BBQ szósz és a fűszerek tökéletes harmóniát alkotnak, míg a grillezés egy ropogós külsőt biztosít a kebaboknak. Ez az étel ideális választás grillpartikhoz vagy egy könnyed nyári vacsorához. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, próbáld ki friss citromlével vagy egy csipet chilivel megszórva.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
310 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
200 g Csicseriborsó (főtt vagy konzerv)
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. BBQ szósz
1 tk. Füstölt paprika
1 tk. Őrölt kömény
2 ek. Friss petrezselyem
50 g Zsemlemorzsa
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 ek. Olívaolaj
4 db Grillnyárs

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat vágd félbe, és süsd meg grillen vagy sütőben 15-20 percig, amíg teljesen megpuhulnak. Hagyd hűlni, majd kanalazd ki a belsejüket.

    Ha sütőben sütöd a padlizsánt, tekerd be alufóliába, hogy ne száradjon ki.

    2

    A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, és egy serpenyőben pirítsd meg egy kevés olívaolajon 3-4 percig, amíg üveges lesz.

    Ne pirítsd túl a hagymát és a fokhagymát, mert megkeseredhet.

    3

    Egy tálban keverd össze a sült padlizsán húsát, a csicseriborsót, a pirított hagymát és fokhagymát, a BBQ szószt, a füstölt paprikát, az őrölt köményt, a sót és a borsot.

    A csicseriborsót lecsepegtetheted és szárazra törölheted, mielőtt hozzáadod a keverékhez. Így könnyebb lesz formázni a kebabokat.

    4

    Villával vagy kézi botmixerrel törd össze a keveréket, hogy egy ragacsos masszát kapj.

    Ne pépesítsd teljesen a keveréket, hagyj benne kisebb darabokat a textúra miatt.

    5

    Keverd hozzá az aprított petrezselymet és a zsemlemorzsát, majd formázz belőle kis hengereket vagy golyókat.

    A zsemlemorzsa segít a massza összeállításában. Ha túl lágy a massza, adj hozzá még egy kevés zsemlemorzsát.

    6

    Szúrd fel a kebabokat grillnyársakra, és kend meg egy kevés olívaolajjal.

    Ha fa nyársat használsz, áztasd be őket vízbe legalább 30 percre, hogy ne égjenek meg a grillen.

    7

    Melegítsd elő a grillt közepesen magas hőfokra, és helyezd rá a kebabokat. Süsd őket oldalanként 3-4 percig, amíg enyhén megpirulnak és ropogós kérget kapnak.

    Forgasd a kebabokat óvatosan, hogy ne essenek szét.

    8

    Vedd le a grillről, és tálald friss zöldségekkel, pitával vagy vegán joghurtos szósszal.

    A vegán joghurtos szószhoz használhatsz például kókuszjoghurtot vagy szójajoghurtot.