Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a csipet sót és a vaníliás cukrot.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, így a tészta szép magas lesz.
Add hozzá a hideg vajat, és morzsold el a liszttel, amíg homokos állagú lesz.
A vaj legyen nagyon hideg, akár fagyos is, hogy a tészta omlós legyen.
Adj hozzá egy tojást, és gyúrd össze a tésztát, majd csomagold folpackba, és tedd a hűtőbe 30 percre.
Ne gyúrjuk túl a tésztát, csak annyira, hogy összeálljon, különben kemény lesz.
Ezalatt készítsd el a tölteléket: egy edényben keverd össze a barnacukrot, a mézet és a tejszínt, majd melegítsd közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik.
Folyamatosan kevergetve melegítsük a tölteléket, hogy a cukor ne égjen le.
Vedd le a tűzről, majd keverd hozzá a durvára vágott pekándiót és a második tojást, hogy egységes masszát kapj.
A töltelékbe adhatunk egy kevés bourbon whiskey-t is az íz fokozására.
Melegítsd elő a grillt közepes hőmérsékletre (kb. 180°C), és készíts elő egy hőálló piteformát vagy egy BBQ sütőlapot.
A grillt előmelegítve biztosítjuk az egyenletes sütést.
Nyújtsd ki a tésztát, és helyezd a piteformába, majd villával szurkáld meg az alját.
A tészta alját szurkáljuk meg villával, hogy sütés közben ne púposodjon fel.
Öntsd bele a pekándiós tölteléket, és egyenletesen oszlasd el.
A tölteléket óvatosan oszlasd el, hogy a tészta ne sérüljön meg és a pekándió egyenletesen helyezkedjen el.
Helyezd a pitét a grillre, és süsd fedett állapotban 25-30 percig, amíg a töltelék megszilárdul és a tészta aranybarnára sül.
Ha a tészta túl gyorsan barnul, takarjuk le alufóliával.
Hagyd hűlni 10 percig, majd szeleteld és tálald, esetleg egy kis tejszínhabbal vagy extra pekándióval megszórva.
A pite szeletelését megkönnyítheted, ha a kést forró vízbe mártod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.