BBQ grillezett tofu steak tálalva

BBQ grillezett tofu steak

A grillezett tofu steak egy fantasztikus alternatíva a húsmentes étrendet követők számára. A tofu természetes íze semleges, így tökéletesen magába szívja a füstös BBQ pác ízeit. A grillen sütés során kívül ropogós, belül pedig szaftos marad, így kiválóan helyettesíti a hagyományos húsételeket. A füstölt paprika, a szójaszósz és a citromlé kombinációja mélyebb, összetettebb ízt ad neki. Ez a recept ideális választás grillpartikhoz, vegetáriánus vacsorákhoz vagy könnyű nyári fogásként. Ha még izgalmasabbá szeretnéd tenni, próbáld ki grillezett zöldségekkel vagy avokádósalátával párosítva.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Kemény tofu
2 ek. Olívaolaj
3 ek. Szójaszósz
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Füstölt paprika
1 ek. Méz
1 ek. Friss citromlé
0.5 tk. Fekete bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut csepegtesd le, majd papírtörlővel itasd fel a felesleges nedvességet. Vágd vastag, kb. 2 cm-es szeletekre, hogy stabilan grillezhető legyen.

    A tofu minél szárazabb, annál jobban fog pirulni a grillen. Használj tofuprést a legjobb eredményért, vagy tegyél rá nehéz tárgyat (pl. egy könyvet) pár percre.

    2

    Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a szójaszószt, az apróra vágott fokhagymát, a füstölt paprikát, a mézet, a citromlevet és a fekete borsot.

    A pácot kóstold meg, és ízlés szerint igazítsd a hozzávalókat. Ha szereted a csípőset, adhatsz hozzá egy kis chiliport vagy aprított chilit.

    3

    Helyezd a tofu szeleteket egy lapos edénybe, és öntsd rájuk a pácot. Hagyd állni legalább 15 percig, de ha van időd, akár 1 órát is hagyhatod a hűtőben, hogy az ízek jól átjárják.

    Minél tovább pácolod a tofut, annál ízletesebb lesz. Ha van rá időd, hagyd a hűtőben akár egy éjszakán át is.

    4

    Melegítsd elő a grillt közepesen magas hőfokra, és ha szükséges, kend be egy kis olajjal a grillrácsot, hogy ne tapadjon le a tofu.

    A grillrács bekenéséhez használj magas füstpontú olajat, például repceolajat vagy avokádóolajat. A megfelelő hőfok elengedhetetlen a tofu tökéletes grillezéséhez.

    5

    Helyezd a tofu szeleteket a grillre, és süsd oldalanként 3-4 percig, amíg enyhe grillcsíkok jelennek meg rajtuk, és kissé ropogósra sülnek.

    Ne mozgasd a tofut túl sokat a grillen, hagyd, hogy szépen megpiruljon az egyik oldalán, mielőtt megfordítod. A túl gyakori mozgatás megakadályozza a karamellizálódást.

    6

    Grillezés után szórd meg frissen aprított petrezselyemmel, és tálald azonnal köretként vagy önálló fogásként.

    A petrezselyem helyett használhatsz más friss fűszernövényeket is, például koriandert vagy bazsalikomot. Tálalhatod rizzsel, salátával vagy grillezett zöldségekkel.

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut csepegtesd le, majd papírtörlővel itasd fel a felesleges nedvességet. Vágd vastag, kb. 2 cm-es szeletekre, hogy stabilan grillezhető legyen.

    A tofu minél szárazabb, annál jobban fog pirulni a grillen. Használj tofuprést a legjobb eredményért, vagy tegyél rá nehéz tárgyat (pl. egy könyvet) pár percre.

    2

    Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a szójaszószt, az apróra vágott fokhagymát, a füstölt paprikát, a mézet, a citromlevet és a fekete borsot.

    A pácot kóstold meg, és ízlés szerint igazítsd a hozzávalókat. Ha szereted a csípőset, adhatsz hozzá egy kis chiliport vagy aprított chilit.

    3

    Helyezd a tofu szeleteket egy lapos edénybe, és öntsd rájuk a pácot. Hagyd állni legalább 15 percig, de ha van időd, akár 1 órát is hagyhatod a hűtőben, hogy az ízek jól átjárják.

    Minél tovább pácolod a tofut, annál ízletesebb lesz. Ha van rá időd, hagyd a hűtőben akár egy éjszakán át is.

    4

    Melegítsd elő a grillt közepesen magas hőfokra, és ha szükséges, kend be egy kis olajjal a grillrácsot, hogy ne tapadjon le a tofu.

    A grillrács bekenéséhez használj magas füstpontú olajat, például repceolajat vagy avokádóolajat. A megfelelő hőfok elengedhetetlen a tofu tökéletes grillezéséhez.

    5

    Helyezd a tofu szeleteket a grillre, és süsd oldalanként 3-4 percig, amíg enyhe grillcsíkok jelennek meg rajtuk, és kissé ropogósra sülnek.

    Ne mozgasd a tofut túl sokat a grillen, hagyd, hogy szépen megpiruljon az egyik oldalán, mielőtt megfordítod. A túl gyakori mozgatás megakadályozza a karamellizálódást.

    6

    Grillezés után szórd meg frissen aprított petrezselyemmel, és tálald azonnal köretként vagy önálló fogásként.

    A petrezselyem helyett használhatsz más friss fűszernövényeket is, például koriandert vagy bazsalikomot. Tálalhatod rizzsel, salátával vagy grillezett zöldségekkel.