BBQ kapros joghurtos uborkasalĂĄta tĂĄlalva

BBQ kapros joghurtos uborkasalĂĄta

A BBQ kapros joghurtos uborkasalĂĄta egy friss Ă©s hƱsĂ­tƑ kiegĂ©szĂ­tƑ grillezett Ă©telek mellĂ©, amely egyesĂ­ti a joghurt krĂ©messĂ©gĂ©t, a kapor frissessĂ©gĂ©t Ă©s a BBQ szĂłsz fĂŒstös Ă­zvilĂĄgĂĄt. Ez a salĂĄta a klasszikus joghurtos uborkasalĂĄta egy izgalmas vĂĄltozata, amely tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a fƱszeres Ă©s grillezett hĂșsokat. Az almaecet enyhĂ©n savanykĂĄs Ă­ze kiegyensĂșlyozza az Ă©des Ă©s fĂŒstös BBQ szĂłszt, mĂ­g a kapor frissessĂ©ge ĂŒdĂ©vĂ© teszi az Ă©telt. Ha mĂ©g ropogĂłsabb textĂșrĂĄt szeretnĂ©l, prĂłbĂĄld ki pirĂ­tott magvakkal vagy vĂ©konyra szeletelt lilahagymĂĄval!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 2 db Kígyóuborka
⭕ 200 ml Görög joghurt
⭕ 50 ml BBQ szósz
⭕ 2 ek. Kapor
⭕ 1 tk. Fokhagymapor
⭕ 1 ek. Almaecet
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg az uborkåt, és vågd vékony karikåkra vagy félholdakra.

    Ha az uborka héja vastag vagy keserƱ, håmozd meg. A magokat is eltåvolíthatod, ha zavarnak.

    2

    Egy nagy keverƑtĂĄlban keverd össze a görög joghurtot, a BBQ szĂłszt, az aprĂłra vĂĄgott kaprot, a fokhagymaport, az almaecetet, a sĂłt Ă©s a borsot.

    A görög joghurt helyett hasznĂĄlhatsz natĂșr joghurtot is, de a görög joghurt sƱrƱbb Ă©s krĂ©mesebb ĂĄllagot ad a salĂĄtĂĄnak.

    3

    Add hozzå az uborkaszeleteket, majd óvatosan keverd össze, hogy a szósz minden darabot bevonjon.

    Ne keverd tĂșl az uborkĂĄt, mert könnyen összetörhet.

    4

    Fedd le, Ă©s tedd hƱtƑbe legalĂĄbb 20 percre, hogy az Ă­zek jĂłl összeĂ©rjenek.

    Ha van rĂĄ idƑd, hagyd a salĂĄtĂĄt hosszabb ideig a hƱtƑben (akĂĄr 1-2 ĂłrĂĄt), hogy az Ă­zek mĂ©g jobban összeĂ©rjenek.

    5

    TĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd meg friss kaporral, Ă©s kĂ­nĂĄld hidegen grillezett hĂșsok vagy sĂŒlt Ă©telek mellĂ©.

    A friss kapor helyett hasznĂĄlhatsz szĂĄrĂ­tott kaprot is, de a friss kapor Ă­ze sokkal intenzĂ­vebb.