BBQ kecskehĂșs tĂĄlalva

BBQ KecskehĂșs

A BBQ kecskehĂșs egy egyedĂŒlĂĄllĂł fogĂĄs, amely a vilĂĄg szĂĄmos rĂ©giĂłjĂĄban nĂ©pszerƱ, kĂŒlönösen a Karib-tĂ©rsĂ©gben, AfrikĂĄban Ă©s a Közel-Keleten. A kecskehĂșs karakteres Ă­ze tökĂ©letesen harmonizĂĄl a BBQ technikĂĄval, amely szaftossĂĄ Ă©s fĂŒstössĂ© varĂĄzsolja a hĂșst. A kecskehĂșs hagyomĂĄnyosan lassĂș sĂŒtĂ©st igĂ©nyel, hogy a rostjai megpuhuljanak, miközben a fĂŒst Ă©s a BBQ szĂłsz tökĂ©letes egyensĂșlyt teremt az Ă­zek között. A Worcestershire szĂłsz Ă©s az almaecet extra mĂ©lysĂ©get ad a pĂĄcnak, mĂ­g a kakukkfƱ frissessĂ©get kölcsönöz az Ă©telnek. Ez az Ă©tel kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs egy kĂŒlönleges grillezĂ©shez, csalĂĄdi BBQ partikra vagy egy egzotikus vacsorĂĄra. Ha igazĂĄn autentikus BBQ Ă©lmĂ©nyre vĂĄgysz, tĂĄlald grillezett zöldsĂ©gekkel Ă©s egy pohĂĄr vörösborral!

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 4 óra
Teljes 4 Ăłra 20 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1500 g KecskehĂșs (lapocka vagy comb)
⭕ 2 tk. Só
⭕ 1 tk. Fekete bors
⭕ 1 tk. Fokhagymapor
⭕ 2 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 1 ek. Barna cukor
⭕ 1 tk. Ɛrölt kömĂ©ny
⭕ 1 ek. Friss kakukkfƱ (aprĂ­tott)
⭕ 2 ek. Worcestershire szósz
⭕ 250 ml BBQ szósz
⭕ 1 ek. Almaecet
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 500 g FaszĂ©n vagy fĂŒstölƑfa

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kecskehĂșst töröld szĂĄrazra papĂ­rtörlƑvel, majd keverd össze a sĂłt, borsot, fokhagymaport, fĂŒstölt paprikĂĄt, barna cukrot, kömĂ©nyt Ă©s az aprĂ­tott kakukkfĂŒvet egy tĂĄlban.

    A szĂĄraz hĂșsra jobban tapad a pĂĄc.

    2

    Dörzsöld be a hĂșst a szĂĄraz pĂĄc keverĂ©kkel, majd hagyd pihenni legalĂĄbb 2 ĂłrĂĄn ĂĄt, de lehetƑleg egy Ă©jszakĂĄn keresztĂŒl a hƱtƑben.

    MinĂ©l tovĂĄbb pĂĄcolod, annĂĄl Ă­zletesebb lesz a hĂșs.

    3

    MelegĂ­tsd elƑ a grillt vagy fĂŒstölƑt 120°C-ra, Ă©s kĂ©szĂ­ts elƑ faszenet vagy fĂŒstölƑfĂĄt az autentikus BBQ Ă­z Ă©rdekĂ©ben.

    A lassĂș sĂŒtĂ©s/fĂŒstölĂ©s a titka az omlĂłs kecskehĂșsnak. A hƑmĂ©rsĂ©kletet tartsd stabilan.

    4

    Helyezd a kecskehĂșst a grillrĂĄcsra, Ă©s fĂŒstöld vagy sĂŒsd lassan 3-4 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, amĂ­g a hĂșs omlĂłs nem lesz.

    A sĂŒtĂ©si idƑ fĂŒgg a hĂșs mĂ©retĂ©tƑl Ă©s vastagsĂĄgĂĄtĂłl. HasznĂĄlj hĂșshƑmĂ©rƑt, a belsƑ hƑmĂ©rsĂ©klet legyen kb. 90-95°C.

    5

    Keverd össze a Worcestershire szĂłszt, az almaecetet Ă©s a BBQ szĂłszt, majd az utolsĂł 30 percben kend meg vele a kecskehĂșst, hogy extra Ă­zt Ă©s fĂ©nyes bevonatot kapjon.

    A mĂĄz segĂ­t, hogy a hĂșs ne szĂĄradjon ki, Ă©s szĂ©p szĂ­nt kapjon.

    6

    MiutĂĄn elkĂ©szĂŒlt, vedd le a grillrƑl, Ă©s hagyd pihenni 10 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak a hĂșsban.

    A pihentetĂ©s fontos, hogy a hĂșs szaftos maradjon Ă©s könnyen szeletelhetƑ legyen.

    7

    Szeleteld fel a kecskehĂșst, Ă©s tĂĄlald grillezett zöldsĂ©gekkel, friss salĂĄtĂĄval vagy sĂŒlt krumplival.

    Tålalåskor kínålhatsz mellé extra BBQ szószt.