BBQ kecskehús tálalva

BBQ Kecskehús

A BBQ kecskehús egy egyedülálló fogás, amely a világ számos régiójában népszerű, különösen a Karib-térségben, Afrikában és a Közel-Keleten. A kecskehús karakteres íze tökéletesen harmonizál a BBQ technikával, amely szaftossá és füstössé varázsolja a húst. A kecskehús hagyományosan lassú sütést igényel, hogy a rostjai megpuhuljanak, miközben a füst és a BBQ szósz tökéletes egyensúlyt teremt az ízek között. A Worcestershire szósz és az almaecet extra mélységet ad a pácnak, míg a kakukkfű frissességet kölcsönöz az ételnek. Ez az étel kiváló választás egy különleges grillezéshez, családi BBQ partikra vagy egy egzotikus vacsorára. Ha igazán autentikus BBQ élményre vágysz, tálald grillezett zöldségekkel és egy pohár vörösborral!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 4 óra
Teljes 4 óra 20 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1500 g Kecskehús (lapocka vagy comb)
2 tk.
1 tk. Fekete bors
1 tk. Fokhagymapor
2 tk. Füstölt paprika
1 ek. Barna cukor
1 tk. Őrölt kömény
1 ek. Friss kakukkfű (aprított)
2 ek. Worcestershire szósz
250 ml BBQ szósz
1 ek. Almaecet
2 ek. Olívaolaj
500 g Faszén vagy füstölőfa

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kecskehúst töröld szárazra papírtörlővel, majd keverd össze a sót, borsot, fokhagymaport, füstölt paprikát, barna cukrot, köményt és az aprított kakukkfüvet egy tálban.

    A száraz húsra jobban tapad a pác.

    2

    Dörzsöld be a húst a száraz pác keverékkel, majd hagyd pihenni legalább 2 órán át, de lehetőleg egy éjszakán keresztül a hűtőben.

    Minél tovább pácolod, annál ízletesebb lesz a hús.

    3

    Melegítsd elő a grillt vagy füstölőt 120°C-ra, és készíts elő faszenet vagy füstölőfát az autentikus BBQ íz érdekében.

    A lassú sütés/füstölés a titka az omlós kecskehúsnak. A hőmérsékletet tartsd stabilan.

    4

    Helyezd a kecskehúst a grillrácsra, és füstöld vagy süsd lassan 3-4 órán keresztül, amíg a hús omlós nem lesz.

    A sütési idő függ a hús méretétől és vastagságától. Használj húshőmérőt, a belső hőmérséklet legyen kb. 90-95°C.

    5

    Keverd össze a Worcestershire szószt, az almaecetet és a BBQ szószt, majd az utolsó 30 percben kend meg vele a kecskehúst, hogy extra ízt és fényes bevonatot kapjon.

    A máz segít, hogy a hús ne száradjon ki, és szép színt kapjon.

    6

    Miután elkészült, vedd le a grillről, és hagyd pihenni 10 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak a húsban.

    A pihentetés fontos, hogy a hús szaftos maradjon és könnyen szeletelhető legyen.

    7

    Szeleteld fel a kecskehúst, és tálald grillezett zöldségekkel, friss salátával vagy sült krumplival.

    Tálaláskor kínálhatsz mellé extra BBQ szószt.