BBQ pulykamell tálalva

BBQ pulykamell

A BBQ pulykamell az egyik legegészségesebb és legfinomabb grillfogás, amelyet az amerikai BBQ hagyományok is nagyra értékelnek. A pulykahús természetesen sovány, de a lassú grillezés és a BBQ máz szaftossá és ellenállhatatlanná varázsolja. Az ízek tökéletes egyensúlyát a füstölt fűszerek és a karamellizált BBQ máz adják meg. Tipp: Ha még gazdagabb ízvilágot szeretnél, hagyd a pulykamellet egy éjszakán át a fűszerkeverékben pácolódni, hogy az aromák igazán mélyre hatoljanak a húsba!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Pulykamell
2 tk.
1 tk. Fekete bors
1 tk. Fokhagymapor
2 tk. Füstölt paprika
2 ek. Barna cukor
2 ek. Worcestershire szósz
200 ml BBQ szósz
50 ml Almaecet
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A pulykamellet vedd ki a hűtőből, és hagyd szobahőmérsékleten pihenni legalább 20 percig, hogy egyenletesen süljön meg.

    Ez a lépés nagyon fontos, mert ha a pulykamell túl hideg, akkor a közepe nehezebben sül át.

    2

    Egy kis tálban keverd össze a sót, borsot, fokhagymaport, füstölt paprikát és barna cukrot. Ez lesz a száraz fűszerkeverék.

    A fűszerek arányát ízlés szerint változtathatjuk. Ha valaki csípősebben szereti, tehet bele egy kevés chilit is.

    3

    Dörzsöld be a pulykamellet olívaolajjal, majd egyenletesen szórd meg a fűszerkeverékkel. Masszírozd bele, hogy jól tapadjon.

    Az olívaolaj segít abban, hogy a fűszerek jobban megtapadjanak a húson.

    4

    Melegítsd elő a grillt közepes hőmérsékletre (kb. 180°C). Ha sütőben sütöd, állítsd be 200°C-ra légkeveréses fokozaton.

    A légkeveréses sütés segít abban, hogy a pulykamell egyenletesen süljön meg.

    5

    Helyezd a pulykamellet a grillre vagy egy sütőrácsra, és süsd 20-25 percig, közben egyszer fordítsd meg, hogy egyenletesen átsüljön.

    A sütési idő függ a pulykamell méretétől. Használjunk húshőmérőt, hogy biztosak legyünk a hús átsültségében. A belső hőmérsékletnek el kell érnie a 74°C-ot.

    6

    Egy kis edényben keverd össze az almaecetet és a Worcestershire szószt. Az utolsó 10 percben kend be vele a húst.

    Ez a máz segít abban, hogy a pulykamell ne száradjon ki.

    7

    Az utolsó 5 percben kezd el kenegetni a pulykamellet a BBQ szósszal. Kend be minden oldalát, hogy szép mázas bevonatot kapjon.

    A BBQ szószt ne tegyük rá túl korán, mert megéghet.

    8

    Vedd le a pulykamellet a grillről vagy a sütőből, és hagyd pihenni 10 percig, mielőtt felszeleteled. Így a hús szaftos marad és az ízek összeérnek.

    A pihentetés segít abban, hogy a hús szaftosabb maradjon és könnyebben szeletelhető legyen.