A pulykamellet vedd ki a hűtőből, és hagyd szobahőmérsékleten pihenni legalább 20 percig, hogy egyenletesen süljön meg.
Ez a lépés nagyon fontos, mert ha a pulykamell túl hideg, akkor a közepe nehezebben sül át.
Egy kis tálban keverd össze a sót, borsot, fokhagymaport, füstölt paprikát és barna cukrot. Ez lesz a száraz fűszerkeverék.
A fűszerek arányát ízlés szerint változtathatjuk. Ha valaki csípősebben szereti, tehet bele egy kevés chilit is.
Dörzsöld be a pulykamellet olívaolajjal, majd egyenletesen szórd meg a fűszerkeverékkel. Masszírozd bele, hogy jól tapadjon.
Az olívaolaj segít abban, hogy a fűszerek jobban megtapadjanak a húson.
Melegítsd elő a grillt közepes hőmérsékletre (kb. 180°C). Ha sütőben sütöd, állítsd be 200°C-ra légkeveréses fokozaton.
A légkeveréses sütés segít abban, hogy a pulykamell egyenletesen süljön meg.
Helyezd a pulykamellet a grillre vagy egy sütőrácsra, és süsd 20-25 percig, közben egyszer fordítsd meg, hogy egyenletesen átsüljön.
A sütési idő függ a pulykamell méretétől. Használjunk húshőmérőt, hogy biztosak legyünk a hús átsültségében. A belső hőmérsékletnek el kell érnie a 74°C-ot.
Egy kis edényben keverd össze az almaecetet és a Worcestershire szószt. Az utolsó 10 percben kend be vele a húst.
Ez a máz segít abban, hogy a pulykamell ne száradjon ki.
Az utolsó 5 percben kezd el kenegetni a pulykamellet a BBQ szósszal. Kend be minden oldalát, hogy szép mázas bevonatot kapjon.
A BBQ szószt ne tegyük rá túl korán, mert megéghet.
Vedd le a pulykamellet a grillről vagy a sütőből, és hagyd pihenni 10 percig, mielőtt felszeleteled. Így a hús szaftos marad és az ízek összeérnek.
A pihentetés segít abban, hogy a hús szaftosabb maradjon és könnyebben szeletelhető legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.