BBQ pulykaszárny tálalva

BBQ pulykaszárny

A BBQ pulykaszárny az egyik legnépszerűbb grillfogás, amely tökéletesen egyesíti a füstös és édeskés ízeket. A lassan sült pulykaszárny kiválóan magába szívja a fűszereket és a BBQ szósz ízeit, miközben kívül ropogós, belül pedig omlós marad. Az amerikai BBQ hagyományok szerint a pulykaszárny egy nagyszerű választás a grillpartikhoz, mivel gazdag íze és mérete miatt látványos és laktató fogás. Tipp: Ha extra füstös ízt szeretnél, használj faszenet vagy füstölőfát a grillezés során!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 20 perc
940 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1200 g Pulykaszárny
2 tk.
1 tk. Fekete bors
1 tk. Fokhagymapor
2 tk. Füstölt paprika
2 ek. Barna cukor
2 ek. Worcestershire szósz
200 ml BBQ szósz
50 ml Almaecet
2 ek. Olívaolaj
3 ek. Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A pulykaszárnyakat vedd ki a hűtőből, és hagyd szobahőmérsékleten pihenni legalább 30 percig, hogy egyenletesen süljön meg.

    Ez a lépés nagyon fontos, hogy a hús ne legyen túl hideg, amikor a grillre kerül, így egyenletesebben fog sülni.

    2

    Egy kis tálban keverd össze a sót, borsot, fokhagymaport, füstölt paprikát és barna cukrot. Ez lesz a száraz fűszerkeverék.

    Kóstold meg a fűszerkeveréket, és igazítsd az ízlésedhez. Ha szereted a csípőset, adj hozzá egy kis cayenne borsot.

    3

    Dörzsöld be a pulykaszárnyakat olívaolajjal, majd alaposan szórd meg a fűszerkeverékkel. Masszírozd bele, hogy jól tapadjon.

    Az olívaolaj segít, hogy a fűszerek jobban tapadjanak a húsra, és ropogósabb bőrt eredményez.

    4

    Melegítsd elő a grillt közepes-magas hőmérsékletre (kb. 180°C). Ha faszenes grillt használsz, készíts indirekt sütési zónát a lassú sütéshez.

    Az indirekt sütés megakadályozza, hogy a hús megégjen, és lehetővé teszi, hogy egyenletesen átsüljön.

    5

    Helyezd a pulykaszárnyakat a grillre, és süsd 40 percig, időnként megforgatva, hogy minden oldala egyenletesen átsüljön.

    A húst ne szurkáld villával, mert a szaft kifolyik, és kiszárad. Használj inkább fogót a forgatáshoz.

    6

    Egy kis edényben keverd össze az almaecetet és a Worcestershire szószt. Az utolsó 20 percben kezdd el ezzel kenegetni a húst.

    Az almaecet és a Worcestershire szósz savassága segít meglazítani a húst, és egyedi ízt ad.

    7

    Az utolsó 10 percben kend meg a pulykaszárnyakat BBQ szósszal, és süsd tovább, hogy a máz kissé karamellizálódjon.

    Vigyázz, hogy a BBQ szósz ne égjen meg! Ha túl gyorsan karamellizálódik, vedd lejjebb a hőmérsékletet.

    8

    Vedd le a pulykaszárnyakat a grillről, és hagyd pihenni legalább 10 percig. Így a hús szaftos marad és az ízek összeérnek.

    A pihentetés alatt takard le a húst alufóliával, hogy melegen maradjon.

    9

    Tálald friss salátával, grillezett zöldségekkel vagy sült burgonyával.

    Kínálj mellé többféle szószt, hogy mindenki megtalálja a kedvencét.