A pulykaszárnyakat vedd ki a hűtőből, és hagyd szobahőmérsékleten pihenni legalább 30 percig, hogy egyenletesen süljön meg.
Ez a lépés nagyon fontos, hogy a hús ne legyen túl hideg, amikor a grillre kerül, így egyenletesebben fog sülni.
Egy kis tálban keverd össze a sót, borsot, fokhagymaport, füstölt paprikát és barna cukrot. Ez lesz a száraz fűszerkeverék.
Kóstold meg a fűszerkeveréket, és igazítsd az ízlésedhez. Ha szereted a csípőset, adj hozzá egy kis cayenne borsot.
Dörzsöld be a pulykaszárnyakat olívaolajjal, majd alaposan szórd meg a fűszerkeverékkel. Masszírozd bele, hogy jól tapadjon.
Az olívaolaj segít, hogy a fűszerek jobban tapadjanak a húsra, és ropogósabb bőrt eredményez.
Melegítsd elő a grillt közepes-magas hőmérsékletre (kb. 180°C). Ha faszenes grillt használsz, készíts indirekt sütési zónát a lassú sütéshez.
Az indirekt sütés megakadályozza, hogy a hús megégjen, és lehetővé teszi, hogy egyenletesen átsüljön.
Helyezd a pulykaszárnyakat a grillre, és süsd 40 percig, időnként megforgatva, hogy minden oldala egyenletesen átsüljön.
A húst ne szurkáld villával, mert a szaft kifolyik, és kiszárad. Használj inkább fogót a forgatáshoz.
Egy kis edényben keverd össze az almaecetet és a Worcestershire szószt. Az utolsó 20 percben kezdd el ezzel kenegetni a húst.
Az almaecet és a Worcestershire szósz savassága segít meglazítani a húst, és egyedi ízt ad.
Az utolsó 10 percben kend meg a pulykaszárnyakat BBQ szósszal, és süsd tovább, hogy a máz kissé karamellizálódjon.
Vigyázz, hogy a BBQ szósz ne égjen meg! Ha túl gyorsan karamellizálódik, vedd lejjebb a hőmérsékletet.
Vedd le a pulykaszárnyakat a grillről, és hagyd pihenni legalább 10 percig. Így a hús szaftos marad és az ízek összeérnek.
A pihentetés alatt takard le a húst alufóliával, hogy melegen maradjon.
Tálald friss salátával, grillezett zöldségekkel vagy sült burgonyával.
Kínálj mellé többféle szószt, hogy mindenki megtalálja a kedvencét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.