A sertésoldalast tisztítsd meg a hártyáktól, majd töröld szárazra papírtörlővel.
A hártya eltávolítása biztosítja, hogy a fűszerek jobban behatoljanak a húsba, és az oldalas omlósabb legyen. Ehhez használj egy kést vagy papírtörlőt a hártya megragadásához és lehúzásához.
Keverd össze a sót, borsot, fokhagymaport, füstölt paprikát, barna cukrot és az őrölt köményt egy tálban.
A fűszerek arányát ízlés szerint változtathatod. Ha szereted a pikáns ízeket, adj hozzá egy kis chiliport vagy cayenne borsot.
Dörzsöld be a sertésoldalast a száraz pác keverékkel, majd hagyd állni hűtőben legalább 2 órán át, de lehetőleg egy éjszakán keresztül.
Minél tovább pácolod a húst, annál intenzívebbek lesznek az ízek. Ha van rá időd, hagyd egy éjszakán át a hűtőben.
Melegítsd elő a grillt vagy a füstölőt 110-120°C-ra, és készíts elő faszenet vagy füstölőfát az autentikus BBQ ízhez.
A lassú és alacsony hőfokon történő sütés biztosítja, hogy az oldalas omlós és szaftos legyen. A füstölőfa (pl. almafa, cseresznyefa) különleges aromát kölcsönöz a húsnak.
Helyezd a húsokat a grillrácsra, és füstöld/süsd 3-4 órán keresztül, időnként forgasd meg őket, hogy egyenletesen süljenek.
A sütési idő függ a hús vastagságától és a hőmérséklettől. Használj húshőmérőt a pontosabb eredmény érdekében. Az oldalas akkor van kész, ha a hús könnyen leválik a csontról.
Keverd össze a Worcestershire szószt, az almaecetet és a BBQ szószt, majd az utolsó 30 percben kend meg vele az oldalast.
Ez a máz egy édes-savanykás bevonatot képez az oldalason, ami tovább fokozza az ízét. Ne hagyd ki ezt a lépést!
Miután elkészült, vedd le a grillről, és hagyd pihenni 10 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak.
A pihentetés segít megőrizni a hús szaftosságát. Takard le alufóliával, hogy melegen tartsd.
Szeleteld fel az oldalast, és tálald grillezett zöldségekkel, coleslaw salátával vagy friss kenyérrel.
Az oldalast a csontok mentén szeleteld fel. Kínálj mellé extra BBQ szószt, ha valaki még szeretne.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.