BBQ sertésoldalas fűszeres páccal tálalva

BBQ Sertésoldalas Fűszeres Páccal

A BBQ sertésoldalas az amerikai BBQ kultúra egyik alapfogása, amely különösen a déli államokban vált ikonikus fogássá. Az oldalast lassú sütéssel készítik, hogy a hús omlós és szaftos legyen, miközben a fűszeres BBQ pác mélyen átjárja. A fűszeres pác és a füstös sütési technika kulcsfontosságú ahhoz, hogy az oldalas tökéletes állagot és ízt kapjon. A barna cukor karamellizálódása és a füstölt paprika intenzív aromája tökéletes egyensúlyt teremt a húsban. Ez az étel ideális választás BBQ partikra, családi grillezésekre vagy akár ünnepi vacsorákhoz. Ha igazán autentikus BBQ élményre vágysz, tálald friss coleslaw salátával és házi BBQ szósszal!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 4 óra
Teljes 4 óra 20 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2000 g Sertésoldalas
2 ek.
1 ek. Fekete bors
1 ek. Fokhagymapor
2 ek. Füstölt paprika
2 ek. Barna cukor
1 tk. Őrölt kömény
2 ek. Csípős szósz
2 ek. Worcestershire szósz
2 ek. Almaecet
300 ml BBQ szósz
2 ek. Olívaolaj
500 g Faszén vagy füstölőfa

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertésoldalast tisztítsd meg a hártyáktól, majd töröld szárazra papírtörlővel.

    A hártya eltávolítása biztosítja, hogy a fűszerek jobban behatoljanak a húsba, és az oldalas omlósabb legyen. Ehhez használj egy kést vagy papírtörlőt a hártya megragadásához és lehúzásához.

    2

    Keverd össze a sót, borsot, fokhagymaport, füstölt paprikát, barna cukrot és az őrölt köményt egy tálban.

    A fűszerek arányát ízlés szerint változtathatod. Ha szereted a pikáns ízeket, adj hozzá egy kis chiliport vagy cayenne borsot.

    3

    Dörzsöld be a sertésoldalast a száraz pác keverékkel, majd hagyd állni hűtőben legalább 2 órán át, de lehetőleg egy éjszakán keresztül.

    Minél tovább pácolod a húst, annál intenzívebbek lesznek az ízek. Ha van rá időd, hagyd egy éjszakán át a hűtőben.

    4

    Melegítsd elő a grillt vagy a füstölőt 110-120°C-ra, és készíts elő faszenet vagy füstölőfát az autentikus BBQ ízhez.

    A lassú és alacsony hőfokon történő sütés biztosítja, hogy az oldalas omlós és szaftos legyen. A füstölőfa (pl. almafa, cseresznyefa) különleges aromát kölcsönöz a húsnak.

    5

    Helyezd a húsokat a grillrácsra, és füstöld/süsd 3-4 órán keresztül, időnként forgasd meg őket, hogy egyenletesen süljenek.

    A sütési idő függ a hús vastagságától és a hőmérséklettől. Használj húshőmérőt a pontosabb eredmény érdekében. Az oldalas akkor van kész, ha a hús könnyen leválik a csontról.

    6

    Keverd össze a Worcestershire szószt, az almaecetet és a BBQ szószt, majd az utolsó 30 percben kend meg vele az oldalast.

    Ez a máz egy édes-savanykás bevonatot képez az oldalason, ami tovább fokozza az ízét. Ne hagyd ki ezt a lépést!

    7

    Miután elkészült, vedd le a grillről, és hagyd pihenni 10 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak.

    A pihentetés segít megőrizni a hús szaftosságát. Takard le alufóliával, hogy melegen tartsd.

    8

    Szeleteld fel az oldalast, és tálald grillezett zöldségekkel, coleslaw salátával vagy friss kenyérrel.

    Az oldalast a csontok mentén szeleteld fel. Kínálj mellé extra BBQ szószt, ha valaki még szeretne.