BBQ pác keverék egy tálban

BBQ sós-cukros füstölt pác

A BBQ sós-cukros füstölt pác az amerikai barbecue kultúra egyik alappillére. A lassan sült húsokat, mint a sertésoldalas vagy marhaszegy, gyakran ezzel a száraz páccal készítik elő, hogy a füstös ízeket még jobban kiemeljék. A só és a cukor aránya kritikus a hús nedvességtartalmának megőrzése érdekében, míg a füstölt paprika és a római kömény a jellegzetes BBQ ízt biztosítja. Ez a keverék tökéletes választás, ha autentikus amerikai grillezett húsokat szeretnél készíteni otthon. Használhatod csirkére, marhára vagy akár zöldségekre is.

Előkészület 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
100 g Durva szemcsés só
80 g Barnacukor
10 g Fokhagymapor
10 g Hagymapor
15 g Füstölt paprika
10 g Fekete bors
5 g Cayenne bors
10 g Őrölt mustármag
5 g Szárított kakukkfű
5 g Őrölt római kömény

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy keverőtálba mérd ki az összes hozzávalót. Ügyelj arra, hogy a só és a cukor aránya megfelelő legyen, mivel ezek adják az alapját az ízprofilnak.

    A só és cukor arányával kísérletezhetsz ízlés szerint. Ha édesebb pácot szeretnél, növeld a cukor mennyiségét.

    2

    Alaposan keverd össze a fűszereket, hogy egyenletes keveréket kapj. Használhatsz mozsarat vagy konyhai aprítót is, ha finomabb állagú fűszerkeveréket szeretnél.

    A mozsárban való őrlés segít felszabadítani a fűszerek illóolajait, ami intenzívebb ízt eredményez.

    3

    Ha a pácot azonnal használod, dörzsöld be vele a hús felületét egyenletesen. Ügyelj rá, hogy mindenhol befedje a húst.

    Masszírozd a pácot a húsba, hogy jobban beivódjanak az ízek.

    4

    Helyezd a bepácolt húst egy zárható zacskóba vagy légmentesen zárható edénybe, és hagyd a hűtőben érni legalább 12 órán át. Ez idő alatt az ízek mélyen beivódnak a húsba.

    A 12 óra egy minimum, de a legjobb eredményt 24-48 óra pácolással érheted el.

    5

    Sütés vagy grillezés előtt vedd ki a húst a hűtőből, és hagyd szobahőmérsékletre melegedni kb. 30 percig, hogy egyenletesebben süljön.

    Ez a lépés különösen fontos vastagabb húsdaraboknál, hogy a hús belseje is átsüljön.

    6

    Ha füstös ízt szeretnél fokozni, sütés közben adj a faszénhez füstölőfát, például hickoryt vagy almát. Ez mélyebb aromát ad a húsnak.

    A füstölőfa fajtája befolyásolja a hús ízét. A hickory erőteljesebb, míg az almafa gyümölcsösebb aromát kölcsönöz.