BBQ vörösboros-csilis pác keverék egy tálban

BBQ vörösboros-csilis pác

A vörösboros BBQ pác a klasszikus grillezési technikák és a gazdag, mély aromájú fűszerek találkozása. A vörösbor nemcsak finom savasságot és mélységet ad a húsnak, hanem elősegíti a rostok puhulását is. A csili és a füstölt paprika extra csípősséget és karaktert visz a pácba, amely különösen marha- és sertéshúsokhoz ajánlott. A hosszabb pácolási idő alatt az ízek teljesen átjárják a húst, így minden falat egy komplex, fűszeres BBQ élményt nyújt. Használhatod steakhez, oldalasokhoz vagy akár grillezett zöldségekhez is, hogy egyedi ízvilágot érj el.

Előkészület 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
150 ml Vörösbor
50 ml Olívaolaj
50 g Barnacukor
10 g Fokhagymapor
10 g Hagymapor
15 g Füstölt paprika
10 g Fekete bors
5 g Őrölt cayenne bors
5 g Őrölt római kömény
20 ml Worcestershire szósz
10 g

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes tálban keverd össze a vörösbort, az olívaolajat, a Worcestershire szószt és a barnacukrot. Ezek az összetevők adják a pác gazdag alapját.

    Érdemes száraz vörösbort használni, például Cabernet Sauvignon-t vagy Merlot-t, hogy ne legyen túl édes a pác.

    2

    Add hozzá a fokhagymaport, hagymaport, füstölt paprikát, fekete borsot, cayenne borsot, római köményt és a sót. Keverd alaposan össze, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.

    Ha nincs fokhagyma- és hagymaporod, használhatsz friss, reszelt fokhagymát és apróra vágott hagymát is, de ebben az esetben a pác íze intenzívebb lesz.

    3

    Ha azonnal használod, kend be vele egyenletesen a húst, hogy minden részen jól befedje.

    A húst alaposan dörzsöld be a páccal, hogy az ízek mélyen beivódjanak.

    4

    Helyezd a bepácolt húst egy zárható zacskóba vagy edénybe, majd hagyd a hűtőben érni legalább 8-12 órán át, hogy az ízek mélyen beivódjanak.

    A legjobb eredmény érdekében hagyd a húst 24 órán át pácolódni. A savas összetevők segítenek a hús rostjainak fellazításában.

    5

    Sütés vagy grillezés előtt vedd ki a húst a hűtőből, és hagyd szobahőmérsékletre melegedni kb. 30 percig, hogy egyenletesebben süljön.

    A szobahőmérsékletű hús egyenletesebben sül, és kevesebb időre van szüksége a sütőben vagy a grillen.

    6

    Grillezés során locsold meg a húst a maradék páclével, hogy még intenzívebb, karamellizált ízt kapjon.

    Azonban figyelj, hogy a páclét alaposan forrald fel előtte, hogy elpusztítsd a benne lévő baktériumokat, különösen, ha a hús már érintkezett vele.