A fĂŒstölt szalonnĂĄt vĂĄgd aprĂł kockĂĄkra, majd egy serpenyĆben közepes lĂĄngon sĂŒsd ropogĂłsra, hogy a zsĂrja kiolvadjon.
A szalonnĂĄt ne sĂŒsd tĂșl, mert keserƱ lesz. Fontos, hogy ropogĂłs legyen, de ne Ă©gett.
HĂĄmozd meg Ă©s reszeld le a fokhagymĂĄt, hogy az Ăze teljesen elkeveredjen a szĂłszban.
A fokhagymĂĄt reszelĂ©s helyett zĂșzhatod is, Ăgy mĂ©g intenzĂvebb lesz az Ăze.
Egy közepes mĂ©retƱ edĂ©nyben keverd össze a BBQ szĂłszt, a whiskey-t, a szĂłjaszĂłszt Ă©s a mĂ©zet. MelegĂtsd alacsony lĂĄngon, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek.
Ne forrald a szĂłszt, csak melegĂtsd, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek, de a whiskey aromĂĄja ne pĂĄrologjon el.
Add hozzĂĄ a ropogĂłsra sĂŒlt szalonnĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt, majd szĂłrd bele a fĂŒstölt paprikĂĄt, a chili pelyhet Ă©s a fekete borsot. Keverd jĂłl össze, Ă©s fĆzd 5 percig.
A szalonnåt és a fokhagymåt csak a végén add hozzå, hogy a szalonna ropogós maradjon, a fokhagyma pedig ne égjen meg.
Ăntsd hozzĂĄ a friss citromlevet Ă©s az olĂvaolajat, majd keverd alaposan össze, hogy selymes ĂĄllagot kapj.
A citromlĂ© frissessĂ©get ad a szĂłsznak, az olĂvaolaj pedig selymesebbĂ© teszi.
FĆzd tovĂĄbbi 2-3 percig alacsony lĂĄngon, majd hagyd kihƱlni. A szĂłsz hƱtĆben tĂĄrolva 5-7 napig elĂĄll.
A szĂłszt lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdĂł edĂ©nyben tĂĄrold a hƱtĆben, hogy megĆrizze a minĆsĂ©gĂ©t.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.