A füstölt szalonnát vágd apró kockákra, majd egy serpenyőben közepes lángon süsd ropogósra, hogy a zsírja kiolvadjon.
A szalonnát ne süsd túl, mert keserű lesz. Fontos, hogy ropogós legyen, de ne égett.
Hámozd meg és reszeld le a fokhagymát, hogy az íze teljesen elkeveredjen a szószban.
A fokhagymát reszelés helyett zúzhatod is, így még intenzívebb lesz az íze.
Egy közepes méretű edényben keverd össze a BBQ szószt, a whiskey-t, a szójaszószt és a mézet. Melegítsd alacsony lángon, hogy az ízek összeérjenek.
Ne forrald a szószt, csak melegítsd, hogy az ízek összeérjenek, de a whiskey aromája ne párologjon el.
Add hozzá a ropogósra sült szalonnát és a fokhagymát, majd szórd bele a füstölt paprikát, a chili pelyhet és a fekete borsot. Keverd jól össze, és főzd 5 percig.
A szalonnát és a fokhagymát csak a végén add hozzá, hogy a szalonna ropogós maradjon, a fokhagyma pedig ne égjen meg.
Öntsd hozzá a friss citromlevet és az olívaolajat, majd keverd alaposan össze, hogy selymes állagot kapj.
A citromlé frissességet ad a szósznak, az olívaolaj pedig selymesebbé teszi.
Főzd további 2-3 percig alacsony lángon, majd hagyd kihűlni. A szósz hűtőben tárolva 5-7 napig eláll.
A szószt légmentesen záródó edényben tárold a hűtőben, hogy megőrizze a minőségét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.