BBQ whiskey-szalonnĂĄs szĂłsz tĂĄlalva

BBQ whiskey-szalonnĂĄs szĂłsz

Ez a BBQ whiskey-szalonnĂĄs szĂłsz egy igazi amerikai ihletĂ©sƱ recept, amely egyesĂ­ti a fĂŒstös szalonna gazdag Ă­zĂ©t a whiskey karamellizĂĄlt aromĂĄjĂĄval. A BBQ szĂłsz mĂ©lysĂ©gĂ©t a szĂłjaszĂłsz Ă©s a mĂ©z egyensĂșlyozza ki, mĂ­g a fĂŒstölt paprika Ă©s a chili enyhe csĂ­pƑssĂ©get ad az Ă©telnek. A whiskey Ă©s a BBQ szĂłsz kombinĂĄciĂłja az amerikai dĂ©li grillezĂ©s egyik legikonikusabb eleme. A whiskey nemcsak Ă­zt ad a szĂłsznak, hanem segĂ­t karamellizĂĄlni a szalonna fĂŒstös jegyeit, ami egyedĂŒlĂĄllĂłan gazdag Ă©s telt Ă­zt eredmĂ©nyez. Ez a szĂłsz kivĂĄlĂłan illik grillezett bordĂĄhoz, csirkeszĂĄrnyhoz vagy akĂĄr hamburgerekhez is. Ha mĂ©g gazdagabb Ă­zvilĂĄgra vĂĄgysz, prĂłbĂĄlj meg egy kevĂ©s juharszirupot vagy barnacukrot hozzĂĄadni!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 150 ml BBQ szósz
⭕ 50 ml Whiskey
⭕ 50 g FĂŒstölt szalonna
⭕ 30 ml Szójaszósz
⭕ 40 g MĂ©z
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 20 ml Friss citromlĂ©
⭕ 1 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 0.5 tk. Chilipehely
⭕ 30 ml Olívaolaj
⭕ 1 tk. Frissen Ƒrölt fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A fĂŒstölt szalonnĂĄt vĂĄgd aprĂł kockĂĄkra, majd egy serpenyƑben közepes lĂĄngon sĂŒsd ropogĂłsra, hogy a zsĂ­rja kiolvadjon.

    A szalonnĂĄt ne sĂŒsd tĂșl, mert keserƱ lesz. Fontos, hogy ropogĂłs legyen, de ne Ă©gett.

    2

    Håmozd meg és reszeld le a fokhagymåt, hogy az íze teljesen elkeveredjen a szószban.

    A fokhagymĂĄt reszelĂ©s helyett zĂșzhatod is, Ă­gy mĂ©g intenzĂ­vebb lesz az Ă­ze.

    3

    Egy közepes méretƱ edényben keverd össze a BBQ szószt, a whiskey-t, a szójaszószt és a mézet. Melegítsd alacsony långon, hogy az ízek összeérjenek.

    Ne forrald a szószt, csak melegítsd, hogy az ízek összeérjenek, de a whiskey aromåja ne pårologjon el.

    4

    Add hozzĂĄ a ropogĂłsra sĂŒlt szalonnĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt, majd szĂłrd bele a fĂŒstölt paprikĂĄt, a chili pelyhet Ă©s a fekete borsot. Keverd jĂłl össze, Ă©s fƑzd 5 percig.

    A szalonnåt és a fokhagymåt csak a végén add hozzå, hogy a szalonna ropogós maradjon, a fokhagyma pedig ne égjen meg.

    5

    Öntsd hozzĂĄ a friss citromlevet Ă©s az olĂ­vaolajat, majd keverd alaposan össze, hogy selymes ĂĄllagot kapj.

    A citromlé frissességet ad a szósznak, az olívaolaj pedig selymesebbé teszi.

    6

    FƑzd tovĂĄbbi 2-3 percig alacsony lĂĄngon, majd hagyd kihƱlni. A szĂłsz hƱtƑben tĂĄrolva 5-7 napig elĂĄll.

    A szĂłszt lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdĂł edĂ©nyben tĂĄrold a hƱtƑben, hogy megƑrizze a minƑsĂ©gĂ©t.