Beef Gimbap, koreai marhahúsos tekercsek szezámmaggal megszórva

Beef Gimbap

A gimbap története a koreai konyhába nyúlik vissza, ahol ez az étel hagyományosan étkezésre készült, gyakran piknikekhez vagy gyors ebédekhez. Az alapvető összetevők, mint a rizs, tengerifű és a hús, könnyen elérhetőek voltak Koreában, így a gimbap gyors, tápláló étkezést biztosított. Az ételek ezen változatai, mint a Beef Gimbap, az idők során sokat változtak, de mindegyik ugyanazt a célt szolgálja: gyors és finom étkezés készítése. Az étel friss zöldségekkel és finom húsokkal van tele, miközben az ízek tökéletesen kiegészítik egymást, így tökéletes választás bármilyen étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Rizs
200 g Marhahús
5 db Tengeri alga (nori)
0.5 tk.
1 ek. Szezámmag
2 db Tojás
1 db Sárgarépa
1 db Uborka
1 tk. Pirospaprika
1 ek. Szezámolaj
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Először is készítsd el a rizst. A rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, majd főzd meg 300 g vízben 15-20 perc alatt. Miután megfőtt, hagyd kicsit hűlni, majd keverd össze 1 evőkanál szezámolajjal és egy csipet sóval.

    A rizs ne legyen túl puha, mert könnyen elmaszatolódik, ha túl sok vizet használunk. Ha van, használj japán rizst a legjobb állagért.

    2

    A marhahúst vékony csíkokra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg a szójaszósz, cukor és pirospaprika keverékével. Add hozzá egy evőkanál szezámolajat is, hogy a hús ízesebb legyen. Főzd 5-7 percig, míg a hús megpuhul és enyhén karamellizálódik.

    A marhahúst ne süsd túl, mert könnyen kemény lesz. A legjobb, ha közepes lángon pirítod, hogy megőrizze a szaftosságát.

    3

    A sárgarépát és az uborkát vékony csíkokra vágd. Egy serpenyőben, kevés olajon pirítsd meg a sárgarépát egy pici sóval 2-3 percig, hogy enyhén megpuhuljon, de még roppanós maradjon. Az uborkát hagyd frissen, nem kell sütni.

    A sárgarépát nem kell teljesen megpuhítani, a cél az, hogy megtartja a frissességét és roppanós legyen.

    4

    A tojásokat verd fel, és süsd meg egy serpenyőben vékony omletté. Ha megsült, vágd fel csíkokra. Ez lesz a gimbap töltelékének egy része.

    A tojást lassan süsd, hogy ne égjen meg, és könnyen fel lehessen vágni csíkokra.

    5

    Most jön a gimbap összerakása. Egy bambusz tekercselő szőnyeget teríts le, majd tegyél rá egy darab nori alga lapot. Az algára egyenletesen oszlasd el a rizst, majd halmozd rá a húsos keveréket, tojást, uborkát és sárgarépát.

    A nori algát mindig a sima oldalával felfelé helyezd a szőnyegre, hogy könnyebben fel tudod tekerni.

    6

    Ezután óvatosan, de határozottan kezd el feltekerni a gimbapot. A tekercseléskor figyelj arra, hogy ne legyen túl szoros, hogy a rizs ne nyomódjon ki.

    A bambusz szőnyeg segít egyenletesen tekerni, de ha nincs, egy tiszta konyharuhát is használhatsz.

    7

    Miután feltekerted a gimbapot, vágd fel kis darabokra. Használj éles kést, hogy a szeletek szépek és egyenletesek legyenek.

    A kések legyenek élesek, így a szeletek nem nyomódnak össze, és a töltelék nem esik ki.

    8

    A kész gimbapot tálald szezámmaggal megszórva, és élvezd a friss ízeket!

    A gimbap akkor a legfinomabb, ha frissen készíted el, de egy napig hűtőben tárolhatod, ha előre el akarod készíteni.