Beef ramen marhahússal tálalva

Beef Ramen (marhahúsos változat)

A marhahúsos ramen, azaz a beef ramen eredete a japán Yamagata régióhoz köthető, ahol a hűvösebb éghajlat miatt az emberek a tartalmasabb, húsos leveseket részesítették előnyben. Idővel ez a változat elterjedt az egész országban, majd nemzetközi kedvenccé vált. Amikor a szójaszószos-misós alaplében lassan átmelegszik a vékonyra szeletelt marhahús, az illatok összefonódnak, és már az első gőzölgő kanál is megidézi egy ramenbár hangulatát. A főtt tojás puhaságát úgy ellenőrizheted, hogy még enyhén rezgős a sárgája – ez az igazi „ramen-tojás”. Tipp: előre megsütött, pihentetett marhahúsból még gazdagabb lesz az íz. Ez a ramen ideális, ha egy laktató, ízgazdag fogásra vágysz – akár egy baráti vacsorához, akár egy különleges hétvégi étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
790 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramen tészta
800 ml Marhahúsleves alaplé
200 g Marhahús (sült, vékonyra szeletelve)
30 ml Szójaszósz
20 g Miso paszta
2 gerezd Fokhagyma
10 g Friss gyömbér
2 db Főtt tojás
100 g Shiitake gomba
30 g Zöldhagyma
1 db Nori lap
10 ml Szezámolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összetevőket: szeleteld vékonyra a sült marhahúst, a shiitake gombát, karikázd fel a zöldhagymát, hámozd és vágd félbe a főtt tojásokat. Reszeld le a gyömbért és zúzd össze a fokhagymát.

    A tojásokat főzd keményre, de ne túl sokáig, hogy a sárgájuk ne legyen zöldes.

    2

    Egy közepes lábasban melegítsd fel a marhahúsleves alaplevet közepes lángon. Ne forrald túl, csak gyöngyöztesd, hogy az ízek szépen összeérjenek.

    Ha nincs marhahúsleves alapleved, használhatsz marhahúsleves kockát is, de figyelj a sótartalmára.

    3

    Add hozzá a szójaszószt, miso pasztát, gyömbért és fokhagymát a leveshez. Alaposan keverd el, míg a miso teljesen feloldódik az alaplében.

    A miso pasztát érdemes egy kevés alaplével elkeverni, mielőtt a levesbe öntöd, hogy könnyebben feloldódjon.

    4

    Tedd bele a shiitake gombát, és főzd 5-6 percig, amíg megpuhul. Ezután add hozzá a szeletelt sült marhahúst, és főzd további 2 percig, hogy átmelegedjen. Tipp: Ne főzd túl sokáig a húst, különben kiszáradhat!

    A húst érdemes közvetlenül tálalás előtt a levesbe tenni, hogy ne száradjon ki.

    5

    Főzd meg a ramen tésztát külön edényben a csomagolás szerint. Ha kész, szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. Keverd át kevés szezámolajjal, hogy ne tapadjon össze.

    A tésztát ne főzd túl, mert akkor szétesik a levesben.

    6

    Tedd a ramen tésztát két tálba. Öntsd rá a forró alaplevet, majd helyezd rá a gombát és a marhahúst. Végül tedd rá a félbevágott tojásokat.

    A tálakat érdemes előmelegíteni, hogy a leves tovább maradjon meleg.

    7

    Szórd meg zöldhagymával, díszítsd egy fél nori lappal, és locsold meg szezámolajjal. Tipp: A legjobb ízhatás érdekében a szezámolajat közvetlenül tálalás előtt add hozzá!

    Kínálhatsz mellé csípős olajat vagy shichimi togarashi fűszerkeveréket is.