Szitáld át a nedvesített tápiókalisztet, hogy laza, szemcsés állagot kapj. A megfelelő nedvességtartalomhoz a lisztet néhány órával előtte enyhén permetezd be vízzel, és hagyd állni.
A liszt akkor jó, ha összenyomva formázható, de nem ragacsos – ez a beiju titka!
Melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes hőfokra. Szórj bele kb. 3 evőkanálnyi tápiókalisztet, majd egyenletesen oszlasd el, hogy palacsinta formát kapjon.
Ne nyomd le – a hő hatására magától összeáll, mint egy vékony lepény.
Süsd 1-2 percig, amíg a beiju egyben megemelhető, majd óvatosan fordítsd meg. Süsd további 1 percig a másik oldalát is.
Ha könnyen szétmorzsálódik, akkor túl száraz – adj egy kevés vizet a liszthez a következőhöz.
Miután mindkét oldala megsült, kend meg enyhén kókuszolajjal, és szórd meg kókuszreszelékkel. Ízlés szerint össze is hajthatod vagy feltekerheted.
Ha édes változatot szeretnél, szórhatsz rá kevés nádcukrot vagy csorgathatsz rá mézet.
Tálald melegen vagy langyosan, közvetlenül a sütés után. Frissen az igazi, de zárt dobozban is eltartható pár óráig.
Ne rakd hűtőbe, mert megszívja magát nedvességgel és gumis lesz az állaga.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.