Beiju mézzel édesítve, kókuszreszelékkel díszítve

Beiju mézzel édesítve

A beiju egy hagyományos brazil étel, amelyet általában tápióka lisztből készítenek. Az étel gyorsan elkészíthető, és különböző töltelékekkel, például kókuszreszelékkel, mézzel vagy gyümölcsökkel tálalják. Ez a mézes változat egy igazi trópusi finomság, amely a friss tápióka és a kókusz ízét ötvözi egy könnyed és ínycsiklandó ételben.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Tápióka liszt
200 ml Víz
3 ek. Friss méz
50 g Kókuszreszelék
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tápióka lisztet egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a sót. Keverjük jól össze, hogy az összetevők egyenletesen eloszoljanak.

    A tápióka liszt elég finom szemcsés, így könnyen összekeverhető, de ügyelj, hogy ne maradjanak csomók.

    2

    A vízhez adjuk hozzá a mézet, és keverjük addig, amíg teljesen feloldódik. Ezt követően a mézes vizet fokozatosan adjuk hozzá a tápióka liszthez.

    Ha szeretnéd, a méz mennyiségét ízlés szerint növelheted, hogy édesebb legyen a beiju.

    3

    Miután a tészta összeállt, hagyjuk pihenni 10-15 percig, hogy a tápióka liszt megszívja magát a folyadékkal.

    Ne hagyd túl sokáig pihenni, mert a tészta túl sűrűvé válhat, és nehezebb lesz formálni.

    4

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, majd egy kis olajat használj a sütéshez. Kanalazz egy evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen terítsd szét, hogy vékony palacsintaszerű lapot kapj.

    A serpenyő legyen elég forró, hogy a beiju gyorsan sülni kezdjen, de ne túl forró, hogy ne égjen meg.

    5

    Süsd a beijut mindkét oldalon 2-3 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    Ne nyomd le túl erősen a tésztát, hogy ne veszítse el a laza szerkezetét.

    6

    Amikor elkészült, szórd meg kókuszreszelékkel, és tálald melegen. Ha extra édességre vágysz, egy kis mézet csurgathatsz rá a tálalás előtt.

    A méz és a kókuszreszelék egy igazi trópusi ízkombinációt ad, amely a beiju ízét gazdagítja.