A tápióka lisztet egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a sót. Keverjük jól össze, hogy az összetevők egyenletesen eloszoljanak.
A tápióka liszt elég finom szemcsés, így könnyen összekeverhető, de ügyelj, hogy ne maradjanak csomók.
A vízhez adjuk hozzá a mézet, és keverjük addig, amíg teljesen feloldódik. Ezt követően a mézes vizet fokozatosan adjuk hozzá a tápióka liszthez.
Ha szeretnéd, a méz mennyiségét ízlés szerint növelheted, hogy édesebb legyen a beiju.
Miután a tészta összeállt, hagyjuk pihenni 10-15 percig, hogy a tápióka liszt megszívja magát a folyadékkal.
Ne hagyd túl sokáig pihenni, mert a tészta túl sűrűvé válhat, és nehezebb lesz formálni.
Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, majd egy kis olajat használj a sütéshez. Kanalazz egy evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen terítsd szét, hogy vékony palacsintaszerű lapot kapj.
A serpenyő legyen elég forró, hogy a beiju gyorsan sülni kezdjen, de ne túl forró, hogy ne égjen meg.
Süsd a beijut mindkét oldalon 2-3 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
Ne nyomd le túl erősen a tésztát, hogy ne veszítse el a laza szerkezetét.
Amikor elkészült, szórd meg kókuszreszelékkel, és tálald melegen. Ha extra édességre vágysz, egy kis mézet csurgathatsz rá a tálalás előtt.
A méz és a kókuszreszelék egy igazi trópusi ízkombinációt ad, amely a beiju ízét gazdagítja.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.