A brownie darabokat és a sütitészta golyókat vágd kisebb falatnyi darabokra, hogy jól eloszthatók legyenek a fagylaltban. Tipp: ha fagyasztottat használsz, hagyd kissé felengedni, hogy könnyebb legyen feldarabolni.
A brownie-t és a sütitésztát ne vágd túl kicsire, mert akkor elvesznek a fagylaltban. A legjobb, ha kb. 1-2 cm-es darabokra vágod őket.
Egy nagy tálban keverd össze a tejszínt, tejet, cukrot és vaníliakivonatot. Használj kézi habverőt vagy elektromos mixert, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ez az alap keverék lesz a fagylalt lelke, ezért törekedj az egyenletes állagra.
A legjobb eredmény érdekében használj zsíros tejszínt (legalább 30%-os zsírtartalom). A cukrot addig keverd, amíg teljesen feloldódik, különben a fagylaltban kristályos maradhat.
Ha fagylaltgéppel dolgozol, öntsd bele a keveréket és kövesd a gyártó utasításait (általában 20-25 perc keverés szükséges). Kézi módszer esetén öntsd a masszát egy fém tálba, és fagyaszd le. 30 percenként keverd át habverővel vagy villával, hogy megelőzd a jégkristály képződést.
Ha kézi módszerrel készíted a fagylaltot, akkor a fém tálat előzőleg hűtsd le a fagyasztóban, hogy gyorsabban fagyjon a massza. A keverés során ügyelj arra, hogy a tál oldaláról is lekapard a megfagyott részeket.
Amikor a fagylalt kezd szilárdulni (kb. 60%-os állag), óvatosan keverd bele a csokoládé darabokat, a brownie-t és a sütitésztát. Tipp: így biztosíthatod, hogy ne süllyedjenek le az aljára vagy keményedjenek meg túlzottan.
A brownie-t és a sütitésztát óvatosan forgasd bele a fagylaltba, hogy ne törjenek össze. Ne keverd túl sokáig, mert a fagylalt olvadni kezd.
Tedd vissza a fagylaltot a fagyasztóba legalább 2 órára, amíg teljesen megkeményedik. Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten, hogy könnyen kanalazható legyen, és a brownie is puha maradjon.
Ha a fagylalt túl kemény, akkor tedd át a hűtőszekrénybe kb. 15 percre tálalás előtt. Így könnyebben kanalazható lesz, de nem olvad meg túlságosan.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.