Bengáli Misti Pulao, gazdag rizs mandulával, mazsolával és kókusztejjel tálalva

Bengáli Misti Pulao

A Bengáli Misti Pulao egy gazdag indiai étel, amely a különböző fűszerekkel, mandulával, mazsolával és kókusztejjel készült. Az étel fűszeressége és édes ízei tökéletes harmóniában vannak, és különleges élményt nyújtanak. A Bengáli Misti Pulao népszerű a bengáli konyhában, és tökéletes választás lehet vegetáriánus étkezésekhez vagy ünnepi alkalmakra. A koriander frissessége és a kókusztej gazdag textúrája emeli az ételt egyedivé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Basmati rizs
50 g Vaj
2 ek. Olaj
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
100 g Zöldborsó
50 g Mazsola
30 g Mandula
3 db Kardamom
1 darab Fahéj
2 db Szegfűszeg
100 ml Kókusztej
1 tk.
20 g Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le hideg víz alatt, majd hagyd állni egy szűrőben 10-15 percig, hogy a víz lecsöpögjön.

    A rizs leöblítése segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat, és biztosítja, hogy a rizs ne legyen ragadós.

    2

    A hagymát vágd apróra, a fokhagymát zúzd össze. A mandulát szeleteld fel vékonyan, a mazsolát is készítsd elő.

    A mandulát enyhén megpiríthatod a serpenyőben, hogy még intenzívebb ízt adjon az ételnek.

    3

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olajat és vajat közepes lángon. Add hozzá a hagymát, és pirítsd meg aranybarnára.

    A hagyma akkor lesz tökéletes, ha aranybarna színt kap, de ne égjen meg.

    4

    Add hozzá a fokhagymát, a kardamomot, a szegfűszeget és a fahéjat. Pirítsd a fűszereket 1-2 percig, hogy kiengedjék az aromáikat.

    A fűszereket pirítsd lassú tűzön, hogy az ízek teljesen kibontakozzanak.

    5

    Add hozzá a rizst, és keverd jól össze a fűszerekkel. Önts rá 600 ml vizet, sózd meg, majd fedd le a lábost, és főzd alacsony hőmérsékleten 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul és az összes víz elpárolog.

    Ha túl száraznak tűnik, adhatsz hozzá egy kis vizet, de ne legyen túl folyós!

    6

    A főzés végén add hozzá a zöldborsót, mazsolát és a mandulát. Keverd jól össze, majd öntsd rá a kókusztejet. Főzd tovább 5-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A kókusztej gazdag textúrát és ízt ad az ételnek. Ne főzd túl, hogy megőrizze frissességét.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, hogy frissebb ízt adjon.

    A koriander frissessége és színe tökéletesen kiemeli az étel gazdag ízvilágát.