A padlizsánt vágd félbe és grillezd meg, amíg a héja megpuhul és a hús megpirul. Hagyd kihűlni.
Ha gyorsabbá szeretnéd tenni, a padlizsánt pörkölheted serpenyőben is, hogy megmaradjon a füstös íze.
A padlizsán húsát kapard ki és tedd egy tálba. A fokhagymát és a gyömbért reszeld finomra, és add hozzá a padlizsánhoz.
A padlizsán húsa legyen sima, hogy könnyen beolvadjon a tésztába, ne hagyjon darabokat.
Add hozzá a joghurtot, koriandert, köményt, sót, borsot és szezámmagot, majd jól keverd össze.
A joghurt hozzáadása krémes állagot ad a tésztának, míg a szezámmag extra ízt és textúrát biztosít.
A teljes kiőrlésű búzalisztet fokozatosan add hozzá, és gyúrd sima, rugalmas tésztává.
A tésztát akkor hagyd pihenni, ha túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet, hogy könnyen nyújtható legyen.
A tésztát oszd 8 egyenlő részre, majd mindegyiket formázz kis golyóvá és nyújtsd ki vékonyra.
Használj lisztezett felületet, hogy ne ragadjon a tészta, és könnyebben kinyújtható legyen.
Serpenyőben egy kevés olívaolajat hevíts, és süsd meg a theplákat mindkét oldalukon, amíg aranybarnák lesznek.
A theplákat ne süsd túl, mert akkor kemények lesznek. A sütési idő minden serpenyőben változó lehet, figyeld.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.