Bengan na thepla, padlizsánnal és fűszerekkel tálalva

Bengan na Thepla

A Bengan na Thepla egy népszerű indiai étel, amely padlizsánt és különféle fűszereket tartalmaz. A thepla egy hagyományos indiai étkezés, amelyet főként Gujarat államban készítenek, és a tészta ízesítéséhez friss fűszerek, mint a koriander és a kömény kerülnek. Ezt az ételt gyakran reggelire vagy köretként tálalják, és a padlizsán hozzáadása gazdag ízt és textúrát ad az ételnek. Az egyszerű hozzávalók és a gazdag ízek kombinációja egy valódi ínycsiklandó fogást eredményez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
200 g Teljes kiőrlésű búzaliszt
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Friss gyömbér
2 ek. Cilantro (koriander)
1 ek. Szezámmag
1 tk.
1 csipet Friss bors
2 ek. Joghurt
1 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánt vágd félbe és grillezd meg, amíg a héja megpuhul és a hús megpirul. Hagyd kihűlni.

    Ha gyorsabbá szeretnéd tenni, a padlizsánt pörkölheted serpenyőben is, hogy megmaradjon a füstös íze.

    2

    A padlizsán húsát kapard ki és tedd egy tálba. A fokhagymát és a gyömbért reszeld finomra, és add hozzá a padlizsánhoz.

    A padlizsán húsa legyen sima, hogy könnyen beolvadjon a tésztába, ne hagyjon darabokat.

    3

    Add hozzá a joghurtot, koriandert, köményt, sót, borsot és szezámmagot, majd jól keverd össze.

    A joghurt hozzáadása krémes állagot ad a tésztának, míg a szezámmag extra ízt és textúrát biztosít.

    4

    A teljes kiőrlésű búzalisztet fokozatosan add hozzá, és gyúrd sima, rugalmas tésztává.

    A tésztát akkor hagyd pihenni, ha túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet, hogy könnyen nyújtható legyen.

    5

    A tésztát oszd 8 egyenlő részre, majd mindegyiket formázz kis golyóvá és nyújtsd ki vékonyra.

    Használj lisztezett felületet, hogy ne ragadjon a tészta, és könnyebben kinyújtható legyen.

    6

    Serpenyőben egy kevés olívaolajat hevíts, és süsd meg a theplákat mindkét oldalukon, amíg aranybarnák lesznek.

    A theplákat ne süsd túl, mert akkor kemények lesznek. A sütési idő minden serpenyőben változó lehet, figyeld.