Besan ka Halwa gazdag fűszeres ízekkel, pörkölt dióval és rózsavízzel.

Besan ka Halwa

A Besan ka Halwa egy hagyományos indiai édesség, amelyet csicseriborsó lisztből készítenek. A fűszerek, mint a kardamom és fahéj, valamint a pörkölt dió gazdag ízt adnak neki. Az étel könnyű, szaftos és gazdag ízvilággal kényeztet, miközben a rózsavíz friss, virágos illatot ad. Az indiai kultúrában ünnepi édességként is készítik.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Besan (csicseriborsó liszt)
150 g Cukor
250 ml Tej
4 ek. Ghee (tisztított vaj)
2 db Zöld kardamom
1 rúd Fahéj
50 g Pörkölt dió
1 ek. Rózsavíz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A besant pörköld meg a ghee felében közepes lángon, amíg enyhén aranybarna színt nem kap.

    A besan pörkölése során figyelj, hogy ne égjen meg, mert keserű íze lesz.

    2

    Add hozzá a cukrot és a kardamomot, majd keverd jól össze.

    A kardamom frissítő ízt ad, de ne használj túl sokat belőle, hogy ne legyen túl erős.

    3

    Add hozzá a tejet, és folytasd a keverést, amíg a tej teljesen fel nem szívódik, és a massza sűrűsödik.

    Ha a halwa túl sűrűvé válik, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyen keverhető maradjon.

    4

    Miután a tejet felszívta, add hozzá a maradék gheet, és keverd tovább, amíg a halwa gazdag, szaftos állagot nem kap.

    A ghee adja meg a halwa gazdag ízét és sima textúráját.

    5

    Végül szórd meg a pörkölt dióval, és adj hozzá egy kis rózsavizet az extra illathoz.

    A pörkölt dió ad egy kis ropogósságot, ami jól kiegészíti a halwa puha állagát.