Besan thepla, friss korianderrel és chilivel tålalva, ropogós és ínycsiklandó

Besan thepla

A besan thepla egy tradicionĂĄlis indiai Ă©tel, amelyet gyakran reggelire vagy uzsonnĂĄra fogyasztanak. A csicseriborsĂł liszt gazdag fehĂ©rjĂ©ben Ă©s tĂĄpanyagokban, mĂ­g a fƱszerek, mint a kömĂ©ny Ă©s a koriander, igazĂĄn kĂŒlönleges Ă­zt adnak neki. Az Ă©tel könnyen variĂĄlhatĂł, kĂŒlönbözƑ zöldsĂ©gekkel Ă©s fƱszerekkel. A thepla egy tĂĄplĂĄlĂł, egĂ©szsĂ©ges Ă©tel, amelyet sok indiai csalĂĄd a napi Ă©tkezĂ©sek rĂ©szĂ©nek tekint.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Csicseriborsó liszt
⭕ 50 g Tökmag
⭕ 100 g Joghurt
⭕ 1 tk. Friss koriander
⭕ 1 db Friss zöld chili
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. FƱszeres kömĂ©ny
⭕ 1 tk. Szezámmag
⭕ 1 szál Tavaszi hagyma
⭕ 1 csipet Só
⭕ 100 ml Víz
⭕ 2 ek. Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tålban keverd össze a csicseriborsó lisztet, a joghurtot, a fƱszeres köményt, a szezåmmagot és a sót. A tavaszi hagymåt apróra vågd, a friss koriandert és a chilit is finomra aprítva add hozzå.

    A tavaszi hagyma és a koriander friss íze kivålóan illik a besan theplahoz, és extra aromåt ad neki.

    2

    Tedd hozzĂĄ a zĂșzott fokhagymĂĄt, Ă©s fokozatosan adagold a vizet, amĂ­g egy sima tĂ©sztĂĄt kapsz. GyĂșrd a tĂ©sztĂĄt 5-7 percig, amĂ­g sima Ă©s rugalmas lesz.

    Ha a tĂ©szta tĂșl ragadĂłs, adj hozzĂĄ egy kis extra lisztet. Ha tĂșl szĂĄraz, egy kevĂ©s vizet adj hozzĂĄ, hogy könnyebben dolgozhatĂł legyen.

    3

    Fedd le a tésztåt, és hagyd pihenni 15-20 percig, hogy a fƱszerek összeérjenek.

    A pihenƑ idƑ lehetƑvĂ© teszi, hogy a tĂ©szta könnyebben formĂĄlhatĂł legyen, Ă©s az Ă­zek is jobban összeĂ©rjenek.

    4

    A pihentetett tĂ©sztĂĄt oszd 8 egyenlƑ rĂ©szre, majd formĂĄzz belƑlĂŒk kis golyĂłkat. NyĂșjtsd ki Ƒket lapos, kerek formĂĄkra.

    Ne nyĂșjtsd tĂșl vĂ©konyra a theplĂĄt, hogy a tĂ©szta ne szakadjon el sĂŒtĂ©s közben.

    5

    Egy serpenyƑben, közepes lĂĄngon, hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat. SĂŒsd meg a theplĂĄkat 2-3 percig mindkĂ©t oldalon, amĂ­g aranybarna Ă©s ropogĂłs nem lesz.

    A theplĂĄt akkor fordĂ­tsd meg, amikor az egyik oldal mĂĄr szĂ©p aranybarna. Ne sĂŒsd tĂșl, hogy megƑrizzĂŒk a puha belsƑt.

    6

    MiutĂĄn elkĂ©szĂŒlt, tĂĄlald melegen. Fogyaszthatod joghurttal vagy egy friss salĂĄtĂĄval.