Bhapa Ilish tálalva, gőzölve mustárpasztával és zöld chilikkel

Bhapa Ilish

A Bhapa Ilish a bengáli konyha egyik legnagyobb klasszikusa. A gőzölés technikája lehetővé teszi, hogy a hal íze megmaradjon, miközben a fűszerek minden falatba beleivódnak. Az étel gyökerei a bengáli partok halászkultúrájában keresendők, ahol a hilsa hal évszázadok óta alapvető tápláléknak számít. Technikai tanács: A halat mindig frissen készítsd el, hogy a hús ne legyen túlfőzve és száraz. A mustárpaszta adja a karakterét ennek a fogásnak, tehát ne használj másféle olajat vagy fűszereket. Az étel tökéletes választás ünnepi alkalmakra vagy különleges vacsorákhoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Hilsa fish
3 ek. Mustard paste
1 tk. Turmeric powder
2 db Green chili
1 tk. Salt
2 ek. Mustard oil
100 ml Water

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hilsa halat tisztítsd meg, majd vágd fel szeletekre. Minden szeletet dörzsölj be sóval, kurkumával, és mustárpasztával.

    A friss hal mindig jobb, de ha fagyasztottat használsz, alaposan olvaszd ki, hogy ne legyen túl vizes.

    2

    A zöld chiliket vágd félbe, és helyezd a halak tetejére. Ez adja meg a fogás fűszeres karakterét.

    Ha nem szeretnéd túl erősen, csökkentsd a chili mennyiségét.

    3

    A halat helyezd egy edénybe, és öntsd rá a mustár olajat, majd egy kis vízzel párold. Az edényt takard le alufóliával vagy fedővel.

    A mustár olaj segíti a hal gazdag ízét és textúráját. Ne hagyd ki!

    4

    Főzd a halat alacsony hőmérsékleten 15-20 percig, amíg a hús megpuhul, de még nem esik szét.

    Ne főzd túl, mert a hal túl puha és szétesik. Ellenőrizd a hús állagát óvatosan.

    5

    Amikor kész, vedd le a tűzről, és hagyd pihenni egy-két percig, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    A pihentetés után a hal még finomabb ízű lesz, mivel az összes fűszer és olaj átjárja.