A hilsa halat tisztítsd meg, majd vágd fel szeletekre. Minden szeletet dörzsölj be sóval, kurkumával, és mustárpasztával.
A friss hal mindig jobb, de ha fagyasztottat használsz, alaposan olvaszd ki, hogy ne legyen túl vizes.
A zöld chiliket vágd félbe, és helyezd a halak tetejére. Ez adja meg a fogás fűszeres karakterét.
Ha nem szeretnéd túl erősen, csökkentsd a chili mennyiségét.
A halat helyezd egy edénybe, és öntsd rá a mustár olajat, majd egy kis vízzel párold. Az edényt takard le alufóliával vagy fedővel.
A mustár olaj segíti a hal gazdag ízét és textúráját. Ne hagyd ki!
Főzd a halat alacsony hőmérsékleten 15-20 percig, amíg a hús megpuhul, de még nem esik szét.
Ne főzd túl, mert a hal túl puha és szétesik. Ellenőrizd a hús állagát óvatosan.
Amikor kész, vedd le a tűzről, és hagyd pihenni egy-két percig, hogy az ízek jobban összeérjenek.
A pihentetés után a hal még finomabb ízű lesz, mivel az összes fűszer és olaj átjárja.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.