A búzalisztet, élesztőt, cukrot és sót egy tálba szitáljuk, majd keverjük össze.
A lisztet szitálva is hozzáadhatjuk, hogy eltávolítsuk a felesleges kemikáliákat és levegősebb tésztát kapjunk.
A fokhagymát vágd apróra, majd keverd bele a lisztkeverékhez.
A fokhagyma fűszeres íze különleges ízt ad a bhature-nak, és javítja a tészta aromáját.
Fokozatosan add hozzá a meleg vizet, és gyúrd a tésztát simára. Ha szükséges, adj még egy kis vizet.
A tészta ne legyen túl száraz, hanem rugalmas és kissé ragacsos, hogy könnyen formálható legyen.
A tésztát takard le egy konyharuhával, és hagyd pihenni 1-2 órán keresztül, amíg megkel.
Hagyd meleg helyen pihenni a tésztát, hogy gyorsabban megkeljen.
Miután a tészta megkelt, oszd 8-10 egyenlő darabra, és formálj belőlük kis golyókat.
A golyókat egyenletesen formázd, hogy minden bhature egyformán sülhessen.
Minden tésztagolyót nyújts ki vékony körökre, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl vastagok.
A tésztát finoman nyújtsd, hogy ne veszítse el a levegősségét és puhává váljon a végén.
Melegíts fel egy serpenyőt vagy egy nagy edényt olajjal, és süsd a tésztát mindkét oldalán aranybarnára.
A bhature-t közepes hőmérsékleten süsd, hogy egyenletesen átsüljön és ropogós legyen.
Tálald azonnal, és fogyaszd melegen.
A bhature frissen, melegen a legfinomabb, mivel így a legjobb a ropogóssága és puhasága.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.