Bhature fokhagymával, frissen sülve, tálalva

Bhature fokhagymával

A Bhature egy népszerű indiai étel, amelyet fűszeres tésztából készítenek és gyakran fogyasztanak currykel vagy egyéb indiai fogásokkal. A fokhagyma hozzáadása egy új ízréteget ad az ételnek, és még ínycsiklandóbbá teszi a tésztát. A bhature tipikusan reggelire vagy vacsorára készül, és rengeteg változatban kapható a világ különböző indiai éttermekben. Frissen, ropogósan a legfinomabb!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Búzaliszt
7 g Élesztő
1 ek. Cukor
1 tk.
4 gerezd Fokhagyma
250 ml Meleg víz
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A búzalisztet, élesztőt, cukrot és sót egy tálba szitáljuk, majd keverjük össze.

    A lisztet szitálva is hozzáadhatjuk, hogy eltávolítsuk a felesleges kemikáliákat és levegősebb tésztát kapjunk.

    2

    A fokhagymát vágd apróra, majd keverd bele a lisztkeverékhez.

    A fokhagyma fűszeres íze különleges ízt ad a bhature-nak, és javítja a tészta aromáját.

    3

    Fokozatosan add hozzá a meleg vizet, és gyúrd a tésztát simára. Ha szükséges, adj még egy kis vizet.

    A tészta ne legyen túl száraz, hanem rugalmas és kissé ragacsos, hogy könnyen formálható legyen.

    4

    A tésztát takard le egy konyharuhával, és hagyd pihenni 1-2 órán keresztül, amíg megkel.

    Hagyd meleg helyen pihenni a tésztát, hogy gyorsabban megkeljen.

    5

    Miután a tészta megkelt, oszd 8-10 egyenlő darabra, és formálj belőlük kis golyókat.

    A golyókat egyenletesen formázd, hogy minden bhature egyformán sülhessen.

    6

    Minden tésztagolyót nyújts ki vékony körökre, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl vastagok.

    A tésztát finoman nyújtsd, hogy ne veszítse el a levegősségét és puhává váljon a végén.

    7

    Melegíts fel egy serpenyőt vagy egy nagy edényt olajjal, és süsd a tésztát mindkét oldalán aranybarnára.

    A bhature-t közepes hőmérsékleten süsd, hogy egyenletesen átsüljön és ropogós legyen.

    8

    Tálald azonnal, és fogyaszd melegen.

    A bhature frissen, melegen a legfinomabb, mivel így a legjobb a ropogóssága és puhasága.