Bhuna Beef Kurkumával, friss korianderrel tálalva

Bhuna Beef Kurkumával

A Bhuna Beef Kurkumával egy tradicionális indiai étel, amelyet a fűszeres, gazdag alapanyagok tesznek különlegessé. A kurkuma nemcsak ízt ad az ételnek, hanem egészségügyi előnyeiről is ismert. A Bhuna Beef egy indiai étel, amelyet hosszú ideig főznek, hogy minden íz összeérjen, és a hús igazán szaftos legyen. Az ételt gyakran tálalják basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, hogy a gazdag szószt ki lehessen tunkolni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (pl. lábszár vagy váll)
2 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
1 tk. Kurkuma
1 tk. Kömény
1 rúd Fahéj
2 db Szegfűbors
2 db Zöld chili
1 csokor Friss koriander
0.5 tk. Fekete bors
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
2 db Paradicsom
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb darabokra, a hagymát és fokhagymát apróra vágd, a gyömbért pedig reszeld le.

    A hús vágása legyen egyenletes, hogy minden darab ugyanúgy megpuhuljon.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 3-4 percig, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagymát ne pirítsd túl, hogy elkerüld a megégést és a keserű ízt.

    3

    Add hozzá a reszelt gyömbért, köményt, kurkumát, fahéjat és szegfűborsot. Keverd össze, és pirítsd tovább 2-3 percig, hogy a fűszerek kiengedjék az ízüket.

    A fűszereket pirítás közben illatosíthatod, de ügyelj arra, hogy ne égjenek meg.

    4

    A zöld chilipaprikát vágd apróra, és add hozzá a fűszerkeverékhez. Pirítsd össze az egészet, hogy a fűszerek jól összeérjenek.

    A chili mennyiségét állíthatod a saját ízlésed szerint, ha nem szeretnél túl csípős ételt, használj kevesebbet.

    5

    Add hozzá a marhahúst, és pirítsd 5-7 percig, hogy minden oldalán megpiruljon.

    Ne keverd túl gyakran a húst, hagyd, hogy szépen megsüljön, így megőrzi a levét.

    6

    A paradicsomot vágd fel, és add hozzá a húsos keverékhez. Keverd el, és főzd még 10-15 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.

    A paradicsomnak nem kell teljesen szétesnie, hagyd egy kicsit darabosra, hogy gazdagabb ízt adjon.

    7

    Miután a hús megpuhult, adj hozzá egy kevés vizet, hogy szaftos legyen, és főzd 5 percig. Kóstold meg, és ha szükséges, sózd még.

    A víz mennyiségét a kívánt szaftosság függvényében állíthatod.

    8

    Tálald friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége kiválóan kiegyensúlyozza a gazdag fűszeres ízeket.